Αναστάτωση στην Αίγινα μετά το κρούσμα κορονοϊου. Βρίσκεται σε απομόνωση


Συναγερμός έχει σημάνει από χθες στην Αίγινα, καθώς ένας άνδρας που ήρθε από το εξωτερικό και ταξίδεψε στο νησί για να παραστεί στην κηδεία ενός εφήβου που έχασε τη ζωή του από πνιγμό σε πισίνα, βρέθηκε θετικός στον κορονoϊό.

Πρόκειται για άνδρα, θείος του έφηβου που έφυγε από τη ζωή, ο οποίος ταξίδεψε από τη Μ. Βρετανία μέσω Σερβίας.

Μάλιστα, ο εν λόγω άνδρας φέρεται να έχει παραβιάσει τους κανόνες, αφού πήγε στην κηδεία, ενώ ήξερε ότι έπρεπε να μείνει σε 24ωρο κατ’οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα στο πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε. Λίγες στιγμές, μετά την κηδεία, τον ενημέρωσαν ότι είναι θετικός.
«Δεν ήρθε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους»

Ο Νίκος Οικονόμου, γυμνασιάρχης Μεσαγρού, μίλησε στο MEGA, για τον νεαρό που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα, τονίζοντας ότι: «Έπεσε στην πισίνα φαγωμένος, στη δεύτερη βουτιά πνίγηκε. Η κατάληξη ήταν τραγική. Τραγική και για τους γονείς του. Τραγικό και για την κοινωνία της Αίγινας. Πήγαμε να πούμε το τελευταίο αντίο σε ένα παιδί σεβαστικό και φιλότιμο».

Σημείωσε μάλιστα ότι: «Δεν ήρθαμε σε επαφή με τον συγγενή. Με το μόνο άτομο που ήρθαν σε επαφή ήταν η αδερφή του. Τα μέτρα στον καφέ ήταν σύμφωνα με τις οδηγίες.

Πληροφορήθηκα χθες το μεσημέρι ότι υπήρχε κρούσμα, και πήγα στο κέντρο υγείας, μου είπαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εφόσον δεν ήρθαμε σε επαφή».
«Είναι σε περιορισμό»

Από πλευράς του, ο Μανώλης Λεούσης, πρόεδρος κοινότητας Μεσαγρού, σημείωσε ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο θείος του 16χρονου, είναι περιορισμένος σε κάποιο σπίτι «και περιμένουμε το δεύτερο τεστ».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Να καθησυχάσουμε τον κόσμο. Δεν είμαστε σε καραντίνα. Υπάρχει ο κύριος που είναι περιορισμένος κάπου και κάποιοι κάτοικοι που ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια και έχουν θέσει τον εαυτό τους σε καραντίνα».