ΣΚΙΑΘΟΣ: Παραίτηση βόμβα του Νίκου Πασχάλη.


Μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή του κυρίου Τζούμα και τα μαύρα σύννεφα συνεχίζονται.

 

Ύστερα από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με την απόκρυψη του εγγράφου από την πολιτική προστασία για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν τις πλημμύρες που ζήσαμε, έρχεται τώρα και μία πολιτική βόμβα να σκάσει στα χέρια του κυρίου Τζούμα. Τις τελευταλιες ημέρες επίσης ο κ Τζούμας ήρθε σε ανοιχτή ρήξη με την βουλευτή Μαγνησίας του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ, και πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στο νησί της Σκιάθου την κυρία Ζέττα Μακρή.
Εδώ και πολύ καιρό ακούγονται οι φήμες για διαφωνίες σε θέματα διοίκησης και ευρύτερης πολιτικής μεταξύ του πρώτου σε ψήφους εκλεγμένο συμβούλου κύριου Νίκου Πασχάλη και του ίδιου του κυρίου Τζούμα.
Το σκοινί όμως φαίνεται ότι έσπασε μετά την τελευταία ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κύριος Πασχάλης αποχώρησε επιδεικτικά, αφήνοντας την παράταξη του κυρίου Τζούμα, χωρίς πλειοψηφία στο θέμα του κλεισίματος των καταστημάτων της παραλίας. Το οποίο και έχασε από την αντιπολίτευση λογω της αποχώρησης.
Σήμερα λοιπόν ο κύριος Πασχάλης με επιστολή του υπέβαλε και επίσημα την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του δημοτικού λιμενικού ταμείου Σκιάθου. Μένει τώρα να δούμε εάν θα παραμείνει στη θέση του ως δημοτικός σύμβουλος ή θα παραιτηθεί και από αυτή. Ανοιχτό όμως είναι και το ενδεχόμενο ο κύριος Πασχάλης να ανεξαρτητοποιηθεί και να περάσει στην αντιπολίτευση απέναντι στον κύριο Τζούμα.
Το γεγονός αυτό έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα πολιτική, μιας και όπως αναφέραμε ο κύριος Πασχάλης ήρθε πρώτος σε ψήφους στην παράταξη του κυρίου Τζούμα και εκπροσωπεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, αλλά είναι και ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος και επαγγελματίας, γνωστός για τον έντιμο ακέραιο αλλά και ελαφρά εκρηκτικό χαρακτήρα του.
Το σίγουρο είναι πως με αυτή την εξέλιξη επιβεβαιώνεται η αρνητική πορεία του κυρίου Τζούμα σε αυτούς τους πρώτους μήνες των καθηκόντων του. Αυτή τη φορά όμως δεν έρχεται μόνο απ’έξω, δηλαδή από μέλη της αντιπολίτευσης ή από κάποιους που δεν στήριξαν με την ψήφο τους τον κύριο Τζούμα, αλλά για πρώτη φορά εκδηλώνεται από μέσα από το συνδυασμό του, από την ίδια του την παράταξη και μάλιστα από το νούμερο ένα στέλεχος.
Στο μεταξύ από την πλευρά του κυρίου Τζούμα, υπάρχει σιγή για όλα όσα συμβαίνουν τις ημέρες αυτές. Παρότι ο κύριος Τζούμας συνηθίζει να εμφανίζεται σε κανάλια τηλεοπτικά και εφημερίδες για το παραμικρό, δεν έχει δώσει ακόμη απάντηση ούτε στις βολές σύσσωμης της αντιπολίτευσης για το θέμα της διαχείρισης της κακοκαιρίας που έπληξε το νησί, αλλά ούτε και για το θέμα του κυρίου Πασχάλη, τα οποία και τα δύο θα τα βρει μπροστά του στην πιο δύσκολη ίσως συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, που θα είναι η επόμενη.
Πληροφορίες επίσης λένε ότι αντικαταστάτης του κυρίου Πασχάλη στο λιμενικό ταμείο, θα είναι ο κύριος Γιώργος Αντωνίτσας, ο οποίος αναβαθμίζεται πλέον σε νούμερο δύο μετά το δήμαρχο στην διοικούσα παράταξη. Είναι και αντιπρόεδρος την ΔΕΥΑΣ καθώς επίσης ήταν και ο άνθρωπος ο οποίος διαχειρίστηκε πήρε στην πλάτη του όλο το θέμα με τα λεωφορεία, ενώ τώρα πρόκειται να αναλάβει και την νευραλγική θέση του προέδρου του λιμενικού ταμείου.
ΧΤ