Δραματική έκκληση από την Ιταλία – Να παρέμβει η Ευρώπη πριν να είναι αργά. 969 νεκροί σε μία μέρα


Νέο τηλεοπτικό διάγγελμα του προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιταλία, Σέρτζιο Ματαρέλα που μίλησε για την κατάσταση έκτακτης που έχει βάλει όλη την Ευρώπη ο κορονοϊός.

Ο Ματαρέλα δήλωσε σε όλους τους τόνους πως η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει την σοβαρότητα της απειλής που ακούει στο όνομα κορονοϊός και να παρέμβει με συγκεκριμένο τρόπο, πριν να είναι αργά.

Ο Ιταλός πρόεδρος υπενθύμισε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην συνέχεια υπογράμμισε: «Δεν το έπραξε, ακόμη, το συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Αναμένουμε να συμβεί με συγκεκριμένο τρόπο, τις επόμενες ημέρες. Απαιτούνται νέες κοινές πρωτοβουλίες, ξεπερνώντας παλαιά πρότυπα, τα οποία είναι έξω από την πραγματικότητα της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ήπειρός μας. Ελπίζω όλοι να κατανοήσουν πλήρως, πριν να είναι πολύ αργά, την σοβαρότητα της απειλής για την Ευρώπη. Η αλληλεγγύη δεν απαιτείται μόνον από τις αξίες της Ένωσης, αλλά αποτελεί και κοινό συμφέρον»

Τραγική ημέρα στην Ιταλία – 969 νεκροί από τον κορονοϊό

Δεν το χωράει πλέον του ανθρώπου ο νους. Η Ιταλία είναι η πιο βαριά χτυπημένη χώρα από τον κορονοϊό με τους νεκρούς να είναι σε μια ημέρα 969! Οι 50 είναι στο Πιεμόντε.

Η Ιταλία ζει ένα πραγματικό δράμα που παρόμοιό του δεν έχει ζήσει άλλη χώρα στην σύγχρονη ιστορία. Οι νεκροί πλέον είναι τριπλάσιοι από ότι στην Κίνα και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία πάνω από ένας στους δέκα με κορονοϊό πεθαίνει στην χώρα. Οι νεκροί συνολικά είναι στους 9.134.

Πλέον η Ιταλία ξεπέρασε και σε κρούσματα την Κίνα με αυτά που καταγράφηκαν μόνο σε μια ημέρα να είναι 4.401.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 86.498. Παράλληλα, 10.950 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Ρώσοι στρατιωτικοί γιατροί στο Μπέργκαμο

Ομάδα Ρώσων στρατιωτικών γιατρών που βρίσκονται στην Ιταλία περίπου μετά από μία εβδομάδα θα αρχίσουν να εργάζονται σε νοσοκομείο εκστρατείας στα περίχωρα του Μπέργκαμο στο βόρειο τμήμα της Λομβαρδίας, δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα La Repubblica ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία Σεργκέι Ριαζόφ.

«Περίπου μετά από μια εβδομάδα, μια ομάδα θα αρχίσει να εργάζεται σε νοσοκομείο εκστρατείας, το οποίο σχεδιάζεται να στηθεί έως εκείνη τη περίοδο στα περίχωρα της πόλης» δήλωσε ο Ριαζόφ διευκρινίζοντας ότι «το χρονικό διάστημα παραμονής των Ρώσων ιατρών εξαρτάται από τους στόχους και το αποτέλεσμα του έργου τους».

Ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή στο Μπέργκαμο οι Ρώσοι γιατροί «εργάζονται πρωτίστως στους υπερπλήρεις οίκους ευγηρίας» στους οποίους υπάρχει έλλειψη γιατρών, ενώ υπάρχουν ανάγκες που αφορούν την απολύμανση των κτιρίων, χώρων και μέσω μεταφοράς.

Ο Ρώσος πρεσβευτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταλούν και άλλοι ιατροί στην Ιταλία, εφόσον υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο χωρών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ