Έρχεται το 2022 ο «Τιτανικός II», 110 χρόνια μετά το θρυλικό ναυάγιο

Η ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Lines σχεδιάζει το 2022 -110 χρόνια μετά το ναυάγιο του «Τιτανικού»- να στείλει ένα παρόμοιο σκάφος στο παρθενικό του ταξίδι.

Ο «Τιτανικός II» θα εκτελεί κυρίως τη διαδρομή μεταξύ Σαουθάμπτον και Νέας Υόρκης.

«Η Blue Star θέλει να δημιουργήσει μια αυθεντική εμπειρία του Τιτανικού» δήλωσε ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Κλάιβ Πάλμερ.

Το πολυτελές εσωτερικό και οι καμπίνες θα διαμορφωθούν όπως του  «Τιτανικού», αλλά με σύγχρονη τεχνολογία, καλύτερη ασφάλεια και συστήματα πλοήγησης του 21ου αιώνα.

Ακόμα και τα τέσσερα διάσημα φουγάρα θα υπάρχουν στο νέο πλοίο, παρόλο που ο «Τιτανικός II» δεν θα κινείται πλέον με κάρβουνο, αλλά με ντίζελ.

Η ναυπήγηση του πλοίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 2022.

Στο Λονδίνο, ο Πάλμερ παρουσίασε τις λεπτομέρειες του νέου πλοίου, με εννέα καταστρώματα και 840 δωμάτια, τα οποία θα μπορούν να φιλοξενήσουν 2.400 επιβάτες και 900 μέλη πληρώματος.

Το πλοίο θα καλύπτει κυρίως τη διαδρομή του Βόρειου Ατλαντικού, ενώ το καλοκαίρι θα κατευθύνεται τακτικά και σε άλλους προορισμούς, όπως το Ντουμπάι.

Ο  «Τιτανικός » βυθίστηκε  στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη στις 14 Απριλίου 1912, στέλνοντας στο θάνατο 1.515 από τους 2.000 επιβαίνοντες.