Τραγωδία στη Χίο: Συνελήφθη ο δήμαρχος για το δυστύχημα στη μπασκέτα, τι ερευνά η Αστυνομία

Θλίψη σκόρπισε στη Χίο ο τραγικός θάνατος του 19χρονου Δ.Σ. από το Μαρούσι Αττικής. Ο 19χρονος έκανε διακοπές στη Χίο, όταν τον καταπλάκωσε η μπασκέτα σε ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ, στην περιοχή της Δασκαλόπετρας, στον Βροντάδο της Χίου.

Το περιστατικό συνέβη στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής 4 Αυγούστου και ο νεαρός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Χίου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Κυριακής.

Για το τραγικό περιστατικό συνελήφθη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, με την διαδικασία του αυτοφώρου ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, ενώ από το αστυνομικό τμήμα Χίου σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα διαβιβασθεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου.

Συνελήφθη ο δήμαρχος

Στο αστυνομικό τμήμα της Χίου κατέληξε αργά τη νύχτα της Κυριακής, ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.

Ο κ. Βουρνούς κρατείται στο αστυνομικό τμήμα με την διαδικασία του αυτοφώρου, με αφορμή τον θάνατο του 19χρονου τουρίστα, μετά από πτώση μπασκέτας στην περιοχή Δασκαλόπετρα. Λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ’ επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα.