Διχασμένοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τη «συμβίωση» με ΑΝΕΛ

Με διψήφια διαφορά συνεχίζει να προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που η χώρα έχει μπει ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αύξησε κατά μισή μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του Σεπτεμβρίου την απόσταση του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 33% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν Χ.Α 8%, Κίνημα αλλαγής 7,5% και ΚΚΕ 6,5%. Εκτός βουλής με ποσοστό 1,5% μένουν Το ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων.  Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 2% , η ΛΑΕ 1%, άλλο 2,5%, αναποφάσιστοι 13%.

Στην πρόθεση ψήφου η εικόνα όπως και η σειρά των κομμάτων δεν αλλάζει με την διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να κυμαίνεται στο 10% ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι ιδιαιτέρως υψηλό και φτάνει το 18,5%.

Διχασμένοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τον Καμμένο

Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου, δεν περιλαμβάνει  δηλαδή την παραίτηση Κοτζιά αλλά πρόλαβε να καταγράψει τις αντιδράσεις των ερωτηθέντων για τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στο ερώτημα πως κρίνεται τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 63% την κρίνουν σίγουρα ή μάλλον αρνητικά και μόλις 25% θετικά.

Όταν το ερώτημα τίθεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τότε η εικόνα αλλάζει καθώς επικρατεί ο απόλυτος διχασμός. Το 47% την  κρίνει αρνητικά την συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και το 45% θετικά ενώ το 8% δεν έχει άποψη.
Μοιρασιά για το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών

Την κατάληξη που θα έχει η Συμφωνία των Πρεσπών οι ερωτηθέντες την βλέπουν ανάλογα με το κόμμα που στηρίζουν. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν σε ποσοστό 48% πως θα ολοκληρωθεί ενώ αντιστρόφως ανάλογη είναι η εικόνα στους ψηφοφόρους της ΝΔ που εκτιμούν σε ποσοστό 64% πως δεν θα περάσει.

Στο σύνολο οι απόψεις είναι μοιρασμένες καθώς το 44% πιστεύει πως σίγουρα ή μάλλον δεν θα ολοκληρωθεί και το 43% πως ο Ζόραν Ζάεφ θα καταφέρει να προχωρήσει τις συνταγματικές αλλαγές.