ΤΟ ΝΕΡΟ ΧΩΡΙΣ… ΣΟΚ


Ενημέρωση δεν σημαίνει πανικός και ούτε παραπλάνηση με ψευδείς τίτλους και στοιχεία.

 

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χρηματοδοτεί σε όλη την Ελλάδα έρευνες και μελέτες σε πανεπιστήμια. Έτσι έκανε και για το νερό της Σκιάθου που εδώ και δέκα χρόνια όσοι ζούμε εδώ ξέρουμε το πρόβλημα με τον υδράργυρο.

 

Προσωπικά στο ραδιόφωνο έχω δώσει μάχες τόσα χρόνια αλλά πάντα προσπαθώ να μην προκαλείται πανικός και να μην γίνεται παραπληροφόρηση. Και ποτέ δεν είπα από το ραδιόφωνο ή από το site του σταθμού λέξεις όπως ΣΟΚ και τέτοια. Ποτέ δεν άλλαξα τίτλους και ουσία από άλλα δημοσιεύματα.

Από το 2009 που έσκασε το θέμα αυτό είμαι κοντά στις ενέργειες που γίνονται χωρίς να προσπαθώ να τρομάξω κανέναν.

 

Η έρευνα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας μιλάει για στοιχεία που έχουν μαζευτεί τα τελευταία δέκα χρόνια και όχι ότι αυτή τη στιγμή κινδυνεύουμε περισσότερο από πέρυσι ή από πρόπερσι ή παραπρόπερσι. Λέει ότι έφτασε κάποια στιγμή μέσα στα χρόνια αυτά μέχρι και έξι φορές πάνω από το κανονικό.

Ειδικά όταν είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ανοίγει ένα τέτοιο θέμα με τίτλους ΣΟΚ το μόνο σκοπό που έχει είναι να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Θα βγει ο κάθε πικραμένος και δίκαια αγανακτισμένος και θα βρίζει στο Facebook και θα λέει ότι θέλει και θα βγει ο κάθε άσχετος και ο κάθε πονηρός που θέλει να γίνει δημοτικός σύμβουλος και θα υπόσχεται ότι θα λύσει το πρόβλημα του νερού με ψέματα χωρίς να έχει ιδέα πως έχει πραγματικά η κατάσταση.

 

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πραγματικά προβλήματα με την υγεία τους χωρίς να μπορεί κανένας γιατρός με σιγουριά να τους πει αν είναι από το νερό ή από τον αέρα ή από τα φρούτα ή από τη θάλασσα ή από κάτι άλλο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και όταν μιλάμε ή γράφουμε δημόσια να μην προκαλούμε ΣΟΚ.

 

Να προκαλούμε ενδιαφέρον για τον κόσμο και για τους πολιτικούς ή τους παράγοντες που έχουν ευθύνη για αυτά τα πράγματα και να τους κάνουμε να ενδιαφερθούν να δώσουν λύση. Να τους πιέσουμε να δουλέψουν για να δώσουν λύσεις αλλά όχι να πανικοβάλουμε το νησί ολόκληρο.

 

Το νερό είναι το τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί όλους για την υγεία μας και για τις δουλειές μας και για τον τουρισμό.

Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να βουήξει όλη η Ελλάδα ότι έχουμε πρόβλημα την ώρα που οι κρατήσεις είναι κάτω για το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει λόγος να προκαλείται πανικός μεταξύ μας και συζητήσεις στα καφενεία.

 

Να δούμε τι λέει το πανεπιστήμιο και ποιες λύσεις προτείνει στη μελέτη και να πιέσουμε να εφαρμοστούν από τους υπεύθυνους. Για το καλό μας για την υγεία μας και για τα παιδιά μας χωρίς να παθαίνουμε ΣΟΚ.

 

ΧΤ