Πώς διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Σύριζα – Νέας Δημοκρατίας. Ποια κόμματα μένουν εκτός

Με διαφορά 13,1 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η ΝΔ του Σύριζα στην πρόθεση ψήφου στην Α’ Αθήνας, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τη Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και αφορά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές και βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται στην Α’ Αθήνας με ποσοστό 31,2%, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας το 18,1% της προτίμησης των ερωτηθέντων.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,8% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,6% και το ΚΚΕ με 4,7%.

Από εκεί και πέρα και κάτω από το 3% που δίνει την είσοδο στη Βουλή, βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, η Ελληνική Λύση με 2% και το Ποτάμι με 1,7%. Στη συνέχεια έρχεται η Λαϊκή Ενότητα με 1,7%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν 1,1%.

«Άλλο κόμμα» επιλέγει το 2%, το ποσοστό των λευκών/άκυρων είναι στο 2,9%, «δεν θα ψηφίσω» λέει το 4,4%, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό 15,3% δηλώνουν «αναποφάσιστοι».

Αναφορικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και το ερώτημα «ποιον δήμαρχο θα ψηφίζατε την πρώτη Κυριακή», τα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρουν:

Με ξεκάθαρο προβάδισμα προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης με ποσοστό 38,3%, με τον Παύλο Γερουλάνο να ακολουθεί με 12% και τον Νάσο Ηλιόπουλο να κλείνει την τριάδα με 10,1%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης με 8,1% και μετά έπονται ο Νίκος Σοφιανός (4,8%) και ο Χρήστος Τεντόμας (4%).