Στον Πρωθυπουργό παρουσιάστηκαν οι έντεκα αλλαγές στα σχολεία

Παρουσιάστηκαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή Ν. Μαγνησίας Ζέττας Μ. Μακρή, οι 11 αλλαγές στα σχολεία, που θα ισχύσουν από τη νέα σχολική χρονιά και προσβλέπουν στη βελτίωση της διδακτικής διαδικασίας και της σχολικής ζωής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού έγιναν αναλυτικές αναφορές στο πλέγμα των αλλαγών που εισηγείται το ΥΠΑΙΘΑ.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Παιδείας παρουσίασε τα οφέλη που θα προκύψουν από τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις ξεκινώντας από τους 10.000 διορισμούς στην εκπαίδευση, που προστίθενται στους 27.500 διορισμούς που έχουν γίνει την τελευταία πενταετία.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πλατφόρμα digitalschool.gov.gr και το Ψηφιακό Φροντιστήριο, στους 36.000 διαδραστικούς πίνακες, στην πλατφόρμα ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, στο νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων, στην αυστηροποίηση των παιδαγωγικών και πειθαρχικών μέτρων και των μέτρων κατά της χρήσης κινητών τηλεφώνων στο σχολείο, στις δράσεις Ενεργού Πολίτη, στον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό, στην αναμόρφωση του μαθήματος της Πληροφορικής, στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, στο πολλαπλό βιβλίο.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ για την πολύ σημαντική δουλειά που σχεδιάζει και υλοποιεί στην Παιδεία και ανέτρεξε σε κάθε μια από τις 11 αλλαγές τονίζοντας τα δυνατά σημεία των δράσεων που στοχεύουν στον πυρήνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και θα εφαρμοστούν  από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.