Στη ΣΚΙΑΘΟ βρέθηκε O βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.


Σε πυκνή συγκέντρωση φίλων του στη Σκιάθο, μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, στην οποία έγινε θερμά δεκτός από τους Σκιαθίτες, ο βουλευτής αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί.

Νωρίτερα συνομιλώντας με τον Δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και τοπικούς φορείς ανακοίνωσε ότι εντάχθηκαν οι Βόρειες Σποράδες στο πρόγραμμα πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» για την εκπόνηση πολεοδομικών σχεδίων. Τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια είναι πολύ μεγάλο γεωχωρικό και αναπτυξιακό εργαλείο στη διαμόρφωση του οποίου συμμετέχουν οι τοπικές κοινωνίες. 

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προκηρύσσονται μελέτες Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ). Στο πλαίσιο αυτό, προκηρύχθηκε στον Β’ κύκλο, το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου και αναμένεται να ανατεθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2025. Ειδικότερα, με τα ως άνω πολεοδομικά σχέδια καθορίζονται το πρότυπο χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης και τα βασικά προγραμματικά μεγέθη, οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, οι σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις, καθώς και η ιεράρχηση οδικού δικτύου, η καταγραφή των λοιπών μεταφορικών, τεχνικών και περιβαλλοντικών δικτύων και υποδομών, καθώς και κάθε άλλο μέτρο, όρος ή περιορισμός που απαιτείται για την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και οργάνωση της περιοχής μελέτης. Οι παραπάνω προβλέψεις λαμβάνουν υπόψη και ενσωματώνουν στο σχεδιασμό δημογραφικά, κοινωνικά, οικονομικά δεδομένα όπως και δεδομένα που άπτονται στο πλαίσιο προστασίας των υφιστάμενων αρχαιοτήτων και μνημείων και προστατευόμενων περιοχών φυσικού πλούτου.

Στη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν πάρα πολλές Σκιαθίτισσες και Σκιαθίτες ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρθηκε σε γενικότερα θέματα πολιτικής , στο διακύβευμα των εθνικών εκλογών αλλά και στα ζητήματα του αεροδρομίου της Σκιάθου, των ακτοπλοϊκών συνδέσεων και των λοιπών υποδομών του νησιού. Αμέσως μετά ακολούθησε διάλογος, τέθηκαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους στις οποίες απάντησε ο βουλευτής και η συγκέντρωση έκλεισε με θερμό χειροκρότημα αφού ο βουλευτής νωρίτερα είχε ευχαριστήσει τις Σκιαθίτισσες και τους Σκιαθίτες για τη μεγάλη τους συμμετοχή και τη θερμή υποδοχή.