Οι χαμένες πριγκίπισσες του Κατάρ: H νεκρή μητέρα, οι εξορισμένες κόρες και οι κατηγορίες για αιμομιξία


Η ιστορία θανάτου της Κάσια Γκαλιάνιο, της πρώην πριγκίπισσας του Κατάρ που βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της ενώ πάλευε με την κατάθλιψη, έχει προκαλέσει σοκ σε όλο τον κόσμο.

Μετά από χρόνια εξαντλητικής μάχης κατά του πρώην συζύγου της ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης, η 45χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι όπου ζούσε μόνη της στην ισπανική πόλη, Μαρμπέγια, από υπερβολική δόση ναρκωτικών, όπως ανέφεραν γαλλικά δημοσιεύματα.

Το 2012, όταν χώρισαν, η 45χρονη Πολωνοαμερικανίδα θέλησε να διεκδικήσει την επιμέλεια των κοριτισιών της, με φόντο σοβαρές κατηγορίες για αιμομικτική σεξουαλική επαφή. Η γαλλική δικαιοσύνη είχε απορρίψει τα αιτήματά της εν αναμονή ψυχολογικής πραγματογνωμοσύνης.

Συγκεκριμένα, η Γκαλιάνιο είχε κατηγορήσει τον πρώην σύζυγό της για κακοποίηση σε βάρος της, αλλά και σε βάρος της μεγαλύτερης κόρης τους. Μάλιστα, η καταγγελία για αιμομικτική σεξουαλική επαφή με τη κόρη του έφτασε στα δικαστήρια, όταν η 17χρονη μήνυσε τον πατέρα της πριν από λίγες εβδομάδες. 

Στις 14 Απριλίου του 2022, η Yasmeen Althani κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα της σε ηλικία 9 και 15 ετών.

Το περιβάλλον του σεΐχη αρνείται αυτές τις κατηγορίες, αλλά η Εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για σεξουαλική επίθεση.

Σήμερα, ο 73χρονος πρίγκιπας του Κατάρ, δεν διατηρεί σχέση με δύο από τις κόρες του και καλύπτει μόνο τα έξοδά τους σε λιτά ξενοδοχεία ή ολιγοήμερη διαμονή.

Αντίθετα, η ανήλικη εκ των τριών αδελφών, η οποία είναι 15 ετών, ζει με τον πατέρα της σε ένα παλάτι 5.000 τετραγωνικών μέτρων στην πολυτελή Avenue Montaigne στο Παρίσι. Το κορίτσι ζει “απομονωμένο από τον κόσμο, έχοντας εγκαταλείψει το σχολείο”, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Parisian.

Το παραμύθι που κατέληξε εφιάλτης

Η Κάσια Γκαλάνιο γεννήθηκε στην Κρακοβία και μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν ήταν ακόμη παιδί. Σπούδασε στο κρατικό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και εργάστηκε για λίγο για την Morgan Stanley προτού η ζωή της αλλάξει εντελώς το 2004, όταν γνώρισε τον σύζυγό της σε μια επίσκεψη στο Παρίσι ενώ έκανε ένα διάλειμμα από τις σπουδές της.

 

Δεν επέστρεψε ποτέ στο κολέγιο, καθώς έζησε το… παραμύθι με τον πρίγκιπα και πεντρεύτηκε τον Αλ-Θάνι με τον οποίο απέκτησε τρεις κόρες. Τότε η Κάσια είχε παρουσιαστεί τότε ως η τέλεια πριγκίπισσα του Κατάρ, αν και η ίδια προτιμούσε να ζει στη ισπανική Μαρμπέγια. Το 2009 κέρδισε ένα άγνωστο ποσό από την Barclays Bank, αφού βοήθησε τον σύζυγό της να απεμπλακεί από μια υποτιθέμενη απάτη 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της δεν ανταπέδωσε ποτέ την πίστη της και κατά τη διάρκεια του γάμου τους κατήγγειλε ότι συνέχισε να κακοποιεί τόσο αυτήν όσο και ένα από τα παιδιά τους.

Πριν από περίπου ένα μήνα η Γκαλιάνο είχε δώσει συνέντευξη στο “Women’s World Show TV” στην οποία αναφερόταν στον πρώην συζυγό της Αμπντελαζίζ μπιν Χαλίφα Αλ-Θάνι.

“Όταν πληγώνεις κάποιον, δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή τι είσαι, θα πρέπει να τιμωρηθείς. Όταν το λέει η κόρη μου, την πιστεύω. Δυστυχώς, είναι μια φρικτή ιστορία. Κάτι που μας χτύπησε πολύ σκληρά”.

Ακόμα είχε συμβουλεύσει κάθε γυναίκα να μιλήσει ανεξάρτητα από την κατάστασή της. “Αν έχεις υποστεί κακοποίηση, δεν μπορείς να μην πεις τίποτα”.