Πληρότητα 100% σε εστίαση, κινηματογράφους και θέατρα από το Σάββατο – Μέσα στην ημέρα η ΚΥΑ


Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία καταργούνται οι περιορισμοί που αφορούσαν στην πληρότητα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση, τα θέατρα και τους κινηματογράφους, επιστρέφοντας στα κανονικά πλαίσια του 100%.

Πρόσβαση στους συγκεκριμένους χώρους θα έχουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από αυτό το Σαββατοκύριακο και θα ενταχθεί στο πακέτο των “ελευθεριών” που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης.

Παράλληλα, ικανοποιείται ένα αίτημα των επιχειρηματιών που ζητούσαν την κατάργηση του μέτρου από τη στιγμή που οι χώροι ήταν αμιγώς μόνο για εμβολιασμένους. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εστίαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός σε αντίθεση με το προσωπικό που θα ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας.

Επίσης, στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης που επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι στους εσωτερικούς χώρους θα μπορούν πελάτες να είναι και όρθιοι κάτι που μέχρι τώρα απαγορευόταν. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα συνεχίσουν να ισχύουν στους μεικτούς χώρους, όπου δηλαδή συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Η επιστροφή στην κανονικότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους είναι ουσιαστικά δοκιμαστική καθώς τα μέτρα “ελευθερίας” θα επαναξιολογηθούν σε 15 ημέρες και η συνέχιση τους θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και από τα στοιχεία που θα υπάρξουν.