Η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό mobile internet παγκοσμίως


Για ακόμα μια φορά τραβούν πάνω τους τα βλέμματα οι Ελληνικοί πάροχοι τηλεπικοινωνιών και όχι… για καλό λόγο. Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η StockApps, η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό mobile internet παγκοσμίως. Ενώ ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα, είναι η πιο ακριβή χώρα, με την μέση τιμή να φθάνει τα 8.16 δολάρια ανά GB. Η μέση παγκόσμια τιμή των mobile δεδομένων είναι 4.07 δολάρια ανά GB. Στο Ισραήλ κατά μέσο όρο το κόστος αγγίζει τα 5 cents ανά GB, και είναι η πιο φθηνή χώρα. Η Ιταλία και η Ρωσία ακολουθούν με 27 cents και 29 cents ανά GB αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικό της κυρίαρχης θέσεις που έχουν πλέον τα smartphone στη ζωή μας, είναι το γεγονός ότι τον Ιούλιο ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν ένα κινητό τηλέφωνο έφθασε τον εκπληκτικό αριθμό των 5.3 δισεκατομμυρίων ή το 67% του πληθυσμού.

Η Ευρώπη ήταν η περιοχή με τους περισσότερους mobile χρήστες πέρυσι, καθώς το 86% των Ευρωπαίων είχαν στην κατοχή τους ένα mobile handset και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 87% μέχρι το 2025. Η Β.Αμερική ακολουθεί με το 84% του πληθυσμού να κατέχει ένα smartphone.

Η συνεχής αυτή αύξηση στη χρήση smartphone συσκευών θα συνοδευτεί κατά κανόνα και από αύξηση στη χρήση mobile data. Από το πρώτο τρίμηνο του 2020 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το μέσο μηνιαίο mobile data traffic έφθασε τα 66 exabytes (ή δισεκατομμύρια GB), μια αύξηση 68% χρόνο με το χρόνο.

.itspossible.