Έρχεται ισχυρός καύσωνας που θα θυμίσει το 1987 – Δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 45


Έρχεται  δύσκολη εβδομάδα, καθώς είναι προ των πυλών ένα νέο κύμα καύσωνα. Και μπορεί σήμερα Δευτέρα η θερμοκρασία ,λόγω μελτεμιού, να συγκρατείται σε φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη από την Τετάρτη και μετά όμως αναμένεται ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου και δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 45!

Αυτό που είναι το «άγνωστος Χ» σε αυτό τον καύσωνα είναι η διάρκειά του με τον μετεωρολόγο του Open να μην αποκλείει το σκηνικό της ισχυρής ζέστης να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι και τις 5 με 7 Αυγούστου!

«Αυτό το κύμα καύσωνα -τουλάχιστον- ως προς την διάρκειά του θα θυμίζει τον ισχυρό καύσωνα του 1987. Τώρα όμως οι υποδομές του κράτους είναι εντελώς διαφορετικές, υπάρχουν κλιματιστικά και άρα θα περάσουμε σχετικά πιο ήπια αυτό το κύμα καύσωνα του οποίου ακόμα δεν γνωρίζουμε την διάρκειά του. Δεν αποκλείεται να ξεπεράσουμε τις 7 με 10 μέρες» είπε ο κ.Μαρουσάκης συμπληρώνοντας πως τα δύσκολα ξεκινούν από την Τετάρτη και τα δυσκολότερα θα έρθουν το Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου. «Θα φτάσουμε τους 44 με 45 βαθμούς στις κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας» είπε χαρακτηριστικά. Η ζέστη αυτή όπως εξήγησε θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας μας αν και θα είναι λίγο πιο αισθητή στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στη νότια Κρήτη και στο εσωτερικό της Ρόδου.

Τόνισε τέλος πως δεν χρειάζεται πανικός καθώς ναι μεν έχουμε μπροστά μας τον ισχυρότερο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού που θα θυμίζει 1987 όμως τώρα οι υποδομές είναι διαφορετικές.