Μετά μουσικής η εστίαση από το Σαββατοκύριακο – Διευρύνεται το ωράριο μέχρι 1:30 – Την Τετάρτη οι τελικές αποφάσεις


Κυβέρνηση και ειδικοί εκτιμούν πως με τη νέα χαλάρωση των μέτρων που θα υπάρξει από αυτό το Σαββατοκύριακο 12 Ιουνίου, τα φαινόμενα αυτά θα σταματήσουν ή θα μειωθούν καθώς οι νέοι δεν θα στοιβάζονται πλέον στις πλατείες και στα προαύλια των πανεπιστημίων στήνοντας αυτοσχέδια πάρτι, αλλά θα πηγαίνουν στα μαγαζιά για να ακούσουν μουσική και να πιούν το ποτό τους. Ωστόσο θα απαγορεύεται- όπως ισχύει μέχρι τώρα- να υπάρχουν όρθιοι πελάτες στα καταστήματα.

Στις αρχές Ιουλίου η απελευθέρωση του ωραρίου

Οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και προχωρούν βήμα – βήμα. Στόχος είναι να μην σταλεί ακόμη ένα μήνυμα πλήρους χαλάρωσης στην κοινωνία, που ήδη αρχίζει να μην τηρεί τα μέτρα προστασίας με την ίδια προσοχή που τα ακολουθούσε το προηγούμενο διάστημα. Γι’ αυτό λοιμωξιολόγοι προσανατολίζονται να άρουν όλες τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία στις αρχές Ιουλίου.

Η διεύρυνση του ωραρίου έστω μέχρι τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, θα αυξήσει τις προβολές στα θερινά σινεμά που μέχρι τώρα ήταν μία, ενώ θα επωφεληθούν και τα ζωντανά ακροάματα, όπως οι συναυλίες που έπρεπε να ολοκληρώνονται μέχρι τώρα στις 12 το βράδυ.