Ξυστές πτήσεις πάνω απο τη Σκιάθο


Το αεροδρόμιο στο St Maarten είναι συχνά γνωστό ως ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο – για τους θεατές, αν όχι για τους ταξιδιώτες – χάρη στην τοποθεσία του διαδρόμου του με μια δημόσια παραλία στο ένα άκρο και ένα βουνό στο άλλο.

Οι εξαιρετικά χαμηλές πτήσεις αεροπλάνων, συμπεριλαμβανομένων των διώροφων 747, κατά την προσέγγισή τους για προσγείωση στη μικρή λωρίδα διαδρόμου, το καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή θεάματα στο YouTube.

Ίσως όμως να έχει έναν ανταγωνιστή ως έναν από τους πιο παράλογους κοντινούς διαδρόμους προσγείωσης στην Ελλάδα.

Το αεροδρόμιο του νησιού της Σκιάθου έγινε επίσης πολύ δημοφιλές στους παρατηρητές αεροπλάνων, όπως δείχνουν τα βίντεο που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αεροπλάνα που περνάνε πάνω από την παραλία και η ικανότητα τους να πλησιάσουν πολύ κοντά στον διάδρομο το καθιστούν μεγάλο πόλο έλξης για τουρίστες και «avgeeks» (λάτρεις του αεροπλάνου), που συρρέουν για να τραβήξουν φωτογραφίες.

Τα βίντεο των «επικίνδυνων» προσγειώσεων κάνουν τακτικές εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και οι selfie των τουριστών με μαγιό που κάνουν ηλιοθεραπεία καθώς ένα αεροπλάνο περνά από πάνω τους.

 

Πηγή: en.protothema.gr