Ντι Κάπριο: Τον καλούν να παραδώσει το Όσκαρ του Μάρλον Μπράντο


Ο 44χρονος ηθοποιός – ο οποίος ανακηρύχθηκε Καλύτερος ηθοποιός για το ρόλο του το 2015 με το The Revenant – έλαβε ως δώρο το Όσκαρ του 1954 που είχε απονεμηθεί στον Μάρλον Μπράντο για το The Waterfront. Τώρα θα πρέπει να το παραδώσει στις αρχές εξαιτίας μιας υπόθεσης που βρίσκεται στα δικαστήρια. Όπως ανέφεραν οι New York Times, ο Μαλαισιανός χρηματοδότης Jho Low έδωσε το βραβείο στον Λεονάρντο μετά την αγορά του σε δημοπρασία για 600.000 δολάρια.

Ο Low – ο οποίος χρηματοδότησε την ταινία του ηθοποιού The Wolf Of Wall Street το 2013 – κατηγορείται για διάπραξη απάτης σε επενδυτικό ταμείο για δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτός από το Όσκαρ του Μπράντο ο σταρ πρέπει να παραδώσει κι άλλα δώρα που δόθηκαν από τον Low, συμπεριλαμβανομένου ενός πίνακα του  ζωγραφικής τουΠάμπλο Πικάσο.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών διατηρεί το δικαίωμα να αγοράσει οποιοδήποτε από τα αγαλματίδια Όσκαρ που έχει απονείμε μόνο για 1 δολάριο, οπότε αναμένεται ότι εκεί θα επιστραφεί το τρόπαιο μετά το πέρας της έρευνας.