TUI: Θα έχουμε ένα σωστό καλοκαίρι, θα πραγματοποιηθεί το 75% του προγράμματός μας


Η γιγάντια γερμανική τουριστική εταιρεία TUI προβλέπει ότι θα πραγματοποιήσει έως και το 75% του συνηθισμένου προγράμματός της κατά τη θερινή περίοδο, για την οποία δήλωσε σήμερα “αισιόδοξη”, λαμβανομένης υπόψη της εκστρατείας εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι μία από τις κύριες αγορές της.

Εξακολουθούμε να είμαστε πεπεισμένοι πως θα έχουμε ένα σωστό καλοκαίρι“, δήλωσε ο επικεφαλής της TUI Φριτς Γιούσεν σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο Γιούσεν εκφράζει την ικανοποίησή του για τα “επίπεδα εμβολιασμού, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά επίσης για παράδειγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ας ελπίσουμε πλέον στην Ευρώπη”, κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει μια επανάληψη των διεθνών ταξιδιών στη διάρκεια της άνοιξης.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προβλέπει να επιτρέψει στους Βρετανούς να φύγουν για διακοπές στο εξωτερικό από τις 17 Μαΐου.

Ο όμιλος του Ανόβερου, ο οποίος υπενθυμίζει πως έχει ήδη 2,8 εκατ. κρατήσεις, προβλέπει να πραγματοποιήσει από τον Ιούλιο “το 70 έως και το 75%” του προγράμματός του, σύμφωνα με τον Γιούσεν.

Πρόκειται για σχεδόν τα ίδια επίπεδα με αυτά στα οποία ελπίζει η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, η οποία εκτιμούσε στα τέλη Μαρτίου ότι θα μπορέσει να προτείνει φέτος το καλοκαίρι το 80% του συνήθους προγράμματός της.

Η βρετανική ανταγωνίστριά της EasyJet φάνηκε πιο επιφυλακτική αυτή την εβδομάδα και δεν ανακοίνωσε προβλέψεις για τη θερινή περίοδο.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ