Ψυχρή εισβολή με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες που θα θυμίζουν ’87


Κύμα ψύχους αναμένεται να σαρώσει ολόκληρη τη χώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με χιόνια, έντονες βροχοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Μαρουσάκης: Πολική εισβολή και κύμα ψύχους το Σάββατο που θα θυμίζει Μάρτιο του 1987

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Οpen TV Κλέαρχο Μαρουσάκη, το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό πέρασε χθες, Δευτέρα, από τα βόρεια τμήματα της χώρας μας, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες.

Το δεύτερο σύστημα κακοκαιρίας θα μας απασχολήσει σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, δίνοντας αντίστοιχο τύπο καιρού με τους νοτιάδες να κυριαρχούν στα πελάγη.

Την Τετάρτη ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί, για λίγο όμως, καθώς το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά δίνοντας και πάλι βροχές και καταιγίδες.

Η κακοκαιρία θα κορυφωθεί από το Σάββατο και μετά οπότε και αναμένεται βαρυχειμωνιά, με τον μετεωρολόγο να κάνει λόγο για “χιονοκακοκαιρία που στην έναρξή της θυμίζει τον Μάρτιο του 1987“.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Από την άνοιξη στη βαρυχειμωνιά και τα χιόνια

Εντυπωσιακές αλλαγές αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας μέχρι και το τέλος της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε όπου από τους 22 με 24 βαθμούς θα οδηγηθούμε σε αρνητικές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και μέσα σε πόλεις!

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά και καιρός τύπου “ΠΙ”

Το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό αναμένουμε να περάσει σήμερα Δευτέρα από τα βόρεια τμήματα της χώρας μας διαμορφώνοντας αυτό που καλούμε στην Μετεωρολογία καιρό τύπου “ΠΙ” μιας και οι βροχές ή οι καταιγίδες που θα συνοδεύουν αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα εκδηλώνονται κατά κύριο λόγο στα δυτικά, τα βόρεια και κυρίως βορειοανατολικά αλλά και το ανατολικό Αιγαίο σχηματίζοντας το γράμμα “ΠΙ” της ελληνικής αλφαβήτου όπως φαίνεται και με τα πορτοκαλί βέλη στον πρώτο μας χάρτη όπου ακολουθούν τις αποχρώσεις του μπλε που δηλώνουν με τη σειρά τους περιοχές με βροχές ή καταιγίδες.

Το δεύτερο σύστημα κακοκαιρίας ακολουθώντας μια ανάλογη τροχιά θα μας απασχολήσει αύριο δίνοντας αντίστοιχο τύπο καιρού (δεύτερος χάρτης) με τους νοτιάδες να κυριαρχούν στα πελάγη μας διαμορφώνοντας ένα θερμοκρασιακό προφίλ που μόνο Χειμώνα δεν θα θυμίζει.

Μέσα στην Τετάρτη αναμένουμε βελτίωση του καιρού η οποία όμως δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά δίνοντας και πάλι βροχές και καταιγίδες αυτή τη φορά ενδεχομένως σε πιο γενικευμένο επίπεδο