“Συγκινητικές” ιστορίες επιστρατεύουν τώρα οι χρυσαυγίτες: Παιδιά, ηλικιωμένοι γονείς, πρόβατα και… youtube


Τις …απίθανες “ανθρώπινες ιστορίες τους” επιστράτευσαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να συγκινήσουν την Έδρα και κάποιοι από αυτούς να πετύχουν ανασταλτικό χαρακτήρα στις ποινές τους. Οι “συγκινητικές” ιστορίες φιλανθρωπίας, φροντίδας και ο βίος τους μετά τους ξυλοδαρμούς, τους εκφοβισμούς και τις δολοφονικές επιθέσεις που διέπρατταν, θα ξετυλιχθούν και σήμερα στο δικαστήριο, στη συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί.

Ο Ρουπακιάς στο δρόμο της φυλακής

Εξαίρεση στο γαϊτανάκι των απολογιών των κατηγορουμένων, που βλέπουν πλέον σε επικίνδυνα κοντινό πλάνο τα κελιά των φυλακών, αποτέλεσε ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο εκτελεστής με τρεις μαχαιριές του Παύλου Φύσσα , που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο Ρουπακιάς καταδικάστηκε σε ισόβια και 14 χρόνια, έχοντας λάβει την μεγαλύτερη ποινή και δήλωσε πως δεν επιθυμεί να υποβάλει αίτημα αναστολής, κάτι εξαιρετικά απίθανο να το πετύχαινε λόγω της βαρύτητας του αδικήματος που έχει διαπράξει.

Ρουπακιάς

Παιδιά, τραγούδια, συγγενείς και …κοπάδια

Προς υπεράσπισιν των μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής επιστρατεύθηκαν γείτονες και συγγενείς, αγροτικές υποχρεώσεις, ακόμα και τραγούδια! Κατά της βίας. Και μπορεί η Πρόεδρος της έδρας κυρία Λεπενιώτη να “υποδέχθηκε” τον τέως βουλευτή της Χ.Α. Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση με την ειρωνική διαπίστωση ότι έκανε την “τιμή” στο δικαστήριο να εμφανιστεί για πρώτη φορά στα πεντέμισι χρόνια που κράτησε η διαδικασία, αλλά ο κατηγορούμενος δε φάνηκε να πτοήθηκε αφού επιστράτευσε και έφερε τον τυφλό υπέργηρο πατέρα του στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να συγκινήσει τους δικαστές.

Ο συνήγορός του του ζήτησε να του χορηγηθεί αναστολή μέχρι την έφεση, υποστηρίζοντας πως οι γονείς του Χρυσαυγίτη βουλευτή δε μπορούν να μείνουν και να επιβιώσουν χωρίς τη βοήθεια του παιδιού τους. Ο Μπαρμπαρούσης, που έχει χωρίσει και είναι πατέρας τριών παιδιών τα οποία ζουν με τη μητέρα τους, ασχολείται με τα χωράφια καλλιεργώντας τα κτήματα της οικογένειας. Ο πατέρας του κατέθεσε πως δε θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα χωρίς τη βοήθεια του γιου του αφού τόσο αυτός που έχει πρόβλημα όρασης όσο και η γυναίκα του που έχει αναπηρία δε θα μπορέσουν να τα συντηρήσουν.

"Συγκινητικές" ιστορίες επιστρατεύουν τώρα οι χρυσαυγίτες: Παιδιά, ηλικιωμένοι γονείς, πρόβατα και... youtube - εικόνα 3

Πατέλης, ο τροβαδούρος κατά της ..βίας

Οι “χαρούμενες φωτογραφίες με τον πυρηνάρχη της Χ.Α. της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη να κρατάει πιστόλια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αφού ο καταδικασμένος σε 10 έτη κάθειρξης και 2 μήνες, άφησε τη βία και έπιασε το …τραγούδι. Ο δικηγόρος του όχι μόνο υποστήριξε ότι είχε γράψει τραγούδι για το bullying αλλά είχε και… κανάλι στο youtube με το “καλλιτεχνικό” όνομα GPater. Οι αναρτήσεις στο κανάλι του ξεκίνησαν πριν από πέντε μήνες και τα χιπ-χοπ κομμάτια που έχει συνθέσει είναι έξι.

Προς υπεράσπισίν του επιστρατεύθηκε και μια γειτόνισσά του που κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο καταδικασθείς τους πρόσφερε βοήθεια όταν η ίδια και ο σύζυγός της ήταν άνεργοι και δεν μπορούσαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Ο βουλευτής - πιστολέρο Πατέλης...

“Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το 2011 με τον Γιώργο. Ζήτησα τη βοήθεια του όταν δεν είχαμε να φάμε. Έχω δυο παιδιά ανήλικα. Η οικογένειά μας δεν είχε βοήθεια από πουθενά, μου είχαν πει κάποιοι γνωστοί μου για το Γιώργο. Μέχρι και λογαριασμούς για το ρεύμα μου πλήρωσε, τα πάντα. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Μας έδινε και τρόφιμα. Είναι σωστός οικογενειάρχης. Το παιδί του είναι τα πάντα για αυτόν και τον χρειάζεται με όλα αυτά που έχουν συμβεί …Ο Γιώργος έχει γράψει τραγούδι κατά της βίας και του bullying” είπε χαρακτηριστικά.

Οι …κουβαλητές της οικογένειας

Οι δυο πρώην βουλευτές της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Κούζηλος υποστήριξαν μέσω των συνηγόρων τους πως οι οικογένειές τους είναι αδύνατον να ζήσουν χωρίς τη φυσική τους παρουσία αφού δεν έχουν άλλους οικονομικούς πόρους.

Ο ανιψιός του Νίκου Κούζηλου, που αντιμετωπίζει κάθειρξη 7 ετών, υποστήριξε ότι ο θείος του “σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνει εκτός φυλακής. Υπάρχουν λόγοι να παραμείνει κοντά στην οικογένειά του. Έχει ένα ανήλικο παιδί. Το μόνο εισόδημα που έχει η οικογένειά του είναι από την εργασία του”, ενώ ο συνήγορος του Ηλία Παναγιώταρου που θυμίζουμε πως τον Απρίλιο του 2020 εν μέσω λόκντάουν μαζί ομάδα πολιτών απαιτούσαν να γίνει περιφορά το επιταφίου του ναού του Αγίου Νικολάου στον Κορυδαλλού, και ήταν ένας από τους κορυφαίους της εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε να μην οδηγηθεί στη φυλακή, αναφέροντας πως η οικογένεια του εντολέα του στηρίζεται αποκλειστικά σε εκείνον.

Ηλίας Παναγιώταρος: Δε σφάξαμε και κανέναν

Πρεμιέρα στη …δικαστική αίθουσα

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκαν Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος προκειμένου να δώσουν μάχη για να αφεθούν ελεύθεροι, σε μια πρώτη εμφάνιση στη δικαστική αίθουσα, ενώ ο συνεργός στη δολοφονία Φύσσα, Γιάννης Καζαντζόγλου, που έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δυο μηνών επιστράτευσε την αρραβωνιαστικιά του, στο δικαστήριο που κλαίγοντας ζήτησε να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του Γιάννη Καζαντζόγλου.

Η νεαρή γυναίκα φανερά ταραγμένη ανέφερε ότι γνωρίζει το σύντροφό της από 16 ετών και μάλιστα περιμένει το παιδί του. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν εργάζεται, και τόσο την ίδια όσο και τα δυο παιδιά που έχει από προηγούμενο γάμο της τα στηρίζει ο κατηγορούμενος ενώ συμπλήρωσε πως ο πατέρας του Γιάννη Καζαντζόγλου αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Τι παιδιά θα βγούν στην κοινωνία;

Ανάμεσα στα επιχειρήματα του συνήγορου του πυρηνάρχη της Χ.Α. Περάματος, Αν. Πανταζή ακούστηκε πως ο κατηγορούμενος πρέπει να μην οδηγηθεί στη φυλακή αφού “έχει προσφέρει στην ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά. Είναι μία συνεισφορά στην κοινωνία. Εάν πράγματι μπει στη φυλακή θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για κοινωνία”. Θυμίζουμε πως πριν από ένα χρόνο ο Πανταζής, κατηγορούμενος και στην υπόθεση της επίθεσης κατά των Αιγυπτίων ψαράδων, υποστήριξε, απολογούμενος στη δίκης της Χρυσής Αυγής, πως όσα έγιναν το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2013 κατά την επίθεση “τάγματος εφόδου”, σύμφωνα τη δικογραφία, σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ ήταν αποκλειστική ευθύνη των θυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα καλά και … “σύννομος βίος” μέχρι τον …Λουκμάν

Για τη δολοφονία του Λουκμάν ζήτησε να μην οδηγηθεί στη φυλακή ο συνήγορος του Διονύση Λιακόπουλου που έχει εμφανιστεί …αμετανόητος για τη δολοφονία του άτυχου πακιστανού. Σημειώνεται ότι ο Λιακόπουλος έχει ήδη καταδικαστεί για τη δολοφονία του 27χρονου Λουκμάν σε κάθειρξη 21 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο το οποίο απέδωσε ρατσιστικό κίνητρο στο έγκλημα. Όπως τόνισε τότε, δεν υπήρχε κανένα ρατσιστικό κίνητρο εκ μέρους τους, καθώς δεν κατάλαβαν από την αρχή ότι επρόκειτο για αλλοδαπό, αφού, όπως είπε, “μας έβριζε στα ελληνικά”.

Σε επισήμανση του εισαγγελέα ότι προανακριτικά είχε πει πως στους έβριζε “σε γλώσσα που δεν καταλαβαίναμε”, ο Λιακόπουλος απάντησε πως αρχικά ήταν στα ελληνικά, και μετά στην άγνωστη σε αυτούς γλώσσα.

Τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013 ο νεαρός Σαχζάτ Λουκμάν πήγαινε με το ποδήλατό του από το Περιστέρι στα Πετράλωνα για να πιάσει δουλειά στη λαϊκή. Οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος τον εντόπισαν στις 3 πμ τη νύχτα στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Η μέθοδος δολοφονίας του Σαχζάτ είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής οπλισμένα του επιτέθηκαν με πτυσσόμενο μαχαίρι και του κατάφεραν 7 μαχαιριές.

Μάρτυρες της δολοφονίας ήταν περίοικοι και γείτονες οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία με τους δύο δολοφόνους να συλλαμβάνονται κοντά στο Σύνταγμα. Είχαν ακόμα πάνω τους το ματωμένο μαχαίρι. Ο ένας ήταν 25 ετών ιδιωτικός υπάλληλος και ο άλλος 29 ετών πυροσβέστης. Στα σπίτια τους βρέθηκαν άλλες τρεις “πεταλούδες”, ρόπαλα, σφαίρες πολεμικού όπλου, σιδηρογροθιά, σφεντόνα και αεροβόλο, καθώς και μεταλλικά σφαιρίδια, αλλά και προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.