Υπουργείο Παιδείας: Αφωνία της ΝΔ για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία

Αφωνία απέναντι στις σχολικές καταλήψεις για το Μακεδονικό, παρά την ‘ανάληψη ευθύνης’ από τον κ. Μιχαλολιάκο με επίσημη δήλωση, καταλογίζει το υπουργείο Παιδείας στη Νέα Δημοκρατία.

«Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, πριν από δύο μέρες με δημόσια τοποθέτησή του, έκανε έκκληση σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να πάρουν θέση για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία δεν το έκανε» επισημαίνει το υπουργείο και συνεχίζει:

«Δεν προκαλεί κανενός είδους έκπληξη η ‘αφωνία’ της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, με απροκάλυπτο τρόπο υποδαυλίζει τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία, επιδεικνύοντας ανερυθρίαστα την δομική του προσήλωση στα ‘ιδεώδη’ του ακροδεξιού αυταρχισμού, του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας».

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η «σημερινή ΝΔ», με τον δημόσιο λόγο της «συμπορεύεται και ενισχύει τις φασιστικές αντιλήψεις της Χ.Α.», αγνοώντας ότι στο τέλος «το ναζιστικό μόρφωμα θα ‘καταπιεί’ και την ίδια».

«Έστω και αργά, η ηγεσία της Ν.Δ. ας βρει τη δύναμη να καταδικάσει τις φασιστικές μεθοδεύσεις. Το απαιτεί η δημοκρατία που όλοι έχουμε υποχρέωση να την προασπίζουμε» καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.