Χ.Α:Σήμερα οι ποινές – Έρχονται συλλήψεις στελεχών της


Μετά το ΕΝΟΧΟΙ, έρχονται οι συλλήψεις πολιτικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής. Εικόνες του Σεπτεμβρίου του 2013 θα επαναληφθούν τον Οκτώβριο του 2020, καθώς στελέχη του ναζιστικού μορφώματος θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου της Λ. Αλεξάνδρας με χειροπέδες στα χέρια…

Η ενοχή για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, έχει προκαλέσει την… προετοιμασία των διωκτικών αρχών για την σύλληψη των καταδικασμένων χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εδώ και πολύ καιρό έχει θέσει υπό διακριτικό αλλά στενό κλοιό τους χθεσινούς ενόχους και κυρίως τα επτά πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Γνωρίζουν τις κινήσεις, τα ωράρια, τις συνήθειές τους, τα δρομολόγιά τους και φυσικά τους τόπους διαμονής τους.

Η συνεδρίαση ξεκινά σήμερα στις 12:30 με την αγόρευση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ελαφρυντικών. Θα ακολουθήσει δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης και αφού αποσυρθεί το δικαστήριο θα ανακοινώσει στη συνέχεια την απόφαση σε ποιους και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν.

Όταν ανακοινωθούν οι αποφάσεις των ποινών, αφού εξετασθούν ελαφρυντικά και συγχωνεύσεις, χωρίς αυτές να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής θα εκτελέσουν τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος των πολιτικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Η διαδικασία των συλλήψεων θα είναι ακαριαία με ταυτόχρονες και παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις όπως εκείνες που είχαν καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγες ημέρες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το νωρίτερο που θα μπορούσαν να εξελιχθούν αυτές οι επιχειρήσεις συλλήψεων, όπως εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τοποθετούνται χρονικά από τα ξημερώματα της Παρασκευής και μετά, ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Γιάννης Λαγός Βουλή

Ο γρίφος της περίπτωσης του …ευρωβουλευτή Λαγού

Γρίφος παραμένει η περίπτωση του… ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες καθώς σήμερα έχει συνεδρίαση της ολομέλειας, και παραμένει μυστήριο αν θα εμφανιστεί ή όχι. Σημειώνεται πως ο Λαγός έχει διαπιστευμένο συνεργάτη του στην ευρωβουλή τον “Καιάδα” Γιώργο Γερμενή, επίσης καταδικασμένο, ο οποίος είναι άγνωστο αν βρίσκεται και εκείνος στις Βρυξέλλες. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η άρση ασυλίας του Λαγού είναι μια τυπική και σύντομη διαδικασία και θυμίζουν πως και το 2013 όλοι οι συλληφθέντες ήταν εν ενεργεία βουλευτές του μορφώματος.