Σε καραντίνα και οι Ολλανδοί που επιστρέφουν από ελληνικά νησιά


Στην πορτοκαλί λίστα τοποθέτησε η Ολλανδία τα ελληνικά νησιά, έπειτα από νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Η οδηγία τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα Τρίτη.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Dutch News, αυτό σημαίνει πως όλα, πέραν των απολύτως απαραίτητων, ταξίδια θα πρέπει να αποφεύγονται και οι τουρίστες που επιστρέφουν από διακοπές στην Ελλάδα να τίθενται σε καραντίνα 10 ημερών.

Το δημόσιο ινστιτούτο υγείας RIVM μάλιστα συνέστησε στους ειδικούς να παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδα εν όψει των διακοπών του φθινοπώρου, περίοδο που πολλοί Ολλανδοί επιλέγουν να πραγματοποιήσουν μια ολιγοήμερη απόδραση σε ηλιόλουστους προορισμούς.

Ολλανδοί αξιωματούχοι επεξεργάζονται σχέδιο για την επέκταση του καταλόγου των ατόμων που δεν θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους από μια “πορτοκαλί ζώνη”, όπως χαρακτήρισε πλέον το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών τα ελληνικά νησιά – όπως οι επιβάτες που θα συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες χώρες, οι εργαζόμενοι σε πλοία και άλλα άτομα, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraa