Άστραψε και βρόντηξε” ο Αγοραστός με τους εργολάβους -“Τελειώσαμε, μηδενική ανοχή σε εκείνους που παίζουν με τα έργα”


“Άστραψε και βρόντηξε” ο Κώστας Αγοραστός σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, με τους εργολάβους που αναλαμβάνουν έργα με τεράστιες εκπτώσεις, εφόσον κάνουν χρήση της Νομοθεσίας και τα παρατάνε στην τύχη τους. Έργα παρατημένα σ, κακοτεχνίες, αναβολές, παρατάσεις, δημιουργούν ένα “άρρωστο” σκηνικό στις δημόσιες υποδομές που αφορούν είτε την περιφέρεια, είτε τους δήμους γιατί οι εργολάβοι είναι αφερέγγυοι. Αφορμή για το “ξέσπασμα” το τελματωμένο έργο της αποχέτευσης στην Αμαλιάπολη και έργα της Σκοπέλου, που έχει η ίδια εργολαβική εταιρεία, που δεν τα ολοκληρώνει. Σημειώνεται πως στο έργο της Αμαλιάπολης ο εργολάβος έχει βγει έκπτωτος. Σήμερα έστειλε “μήνυμα” πως οι εκπτώσεις από τα έργα θα διαδέχονται η μια την άλλη, από την ώρα που δεν τα παραδίδουν και “καρκινοβατούν”.

“Έρχονται δύσκολες ημέρες και πρέπει να έχουμε όλοι ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και απλοποίηση των πραγμάτων.  Αυτό που απαιτούμε από την κυβέρνηση και τα υπουργεία πρέπει να το κάνουμε και εμείς.  Όσοι μπορούν θα συνεχίσουν. Όσοι δεν μπορούν να πάρουν τα επιδόματα για να ζήσουν και να μην παίζουν με τα έργα” τόνισε ο περιφερειάρχης.
Όπως εξήγησε, υπάρχουν έργα σε εξέλιξη που γίνονται με αργούς ρυθμούς, έργα που καθυστερούν δύο ή τρία χρόνια και έργα που τα εγκαταλείπουν. “Είναι πρόβλημα για την οικονομία” σημείωσε και πρόσθεσε πως τον απασχολούν οι μεγάλες εκπτώσεις.
“Πρέπει να προλάβουμε για να σώσουμε καταστάσεις. Θα βάλω να μετρούν το πάχος της ασφάλτου.Αφού δεν μπορούν να εξυγιάνουν μόνοι τους τον κλάδο, θα τους τον εξυγιάνουμε εμείς.  Αν δεν υπήρχε η Περιφέρεια ολόκληρες εταιρείες δεν θα είχαν δουλειά.  Για αυτό οφείλουν να είναι στο “εμείς” και όχι στο “εγώ”.  Δίνω εντολή στους αντιπεριφερειάρχες να δείξουν μηδενική ανοχή για να προλάβουμε τα δύσκολα” είπε χαρακτηριστικά.