Ισχυρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη


Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη Θεσσαλονίκη, κυρίως το κέντρο και το ανατολικό τμήμα της πόλης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια στις περιοχές της Καρδίας, του Τριλόφου και των Ταγαράδων.

Η μπόρα ξέσπασε το μεσημέρι, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στα ανατολικά έχουν καταγραφεί μικροπροβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώνονται και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας, στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ισχυρές τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και για τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια, με χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους. Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας το βράδυ.

Τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ στη δυτική Ελλάδα, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ανατολικά τμήματα της χώρας θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Άστατος θα είναι αύριο ο καιρός στη χώρα, με βροχές, διαστήματα ηλιοφάνειας και κύριο χαρακτηριστικό τους ενισχυμένους βοριάδες, 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο.