Ενθουσιασμός στα διεθνή ΜΜΕ για την έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα


Μεγάλη βαρύτητα έδωσαν τα κορυφαία διεθνή ΜΜΕ στην ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα αρχίζει στις 15 Ιουνίου.

Οι Ευρωπαίοι ανακουφίστηκαν με τη… διάσωση του ελληνικού καλοκαιριού, μια και η χώρας μας αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές των τουριστών για τις διακοπές τους, ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Με τίτλο “Η Ελλάδα ανοίγει ξανά την τουριστική σεζόν στα μέσα Ιουνίου και τις διεθνείς πτήσεις την 1η Ιουλίου” το Γαλλικό Πρακτορείο τονίζει τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας τη φράση του Έλληνα πρωθυπουργού “Το όπλο μας είναι τα διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας που έχει κερδίσει η χώρα μας”.

Το Reuters τονίζει τη μείωση τη ΦΠΑ στον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά, και τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ως μέρος της προσπάθειας για την ανάκαμψη της οικονομίας και του τουρισμού και σημειώνει την αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού για τα δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνονται στους επισκέπτες και την τήρηση των ελληνικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με αναφορά στις ανακοινώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού το BBC αναφέρεται στο διάγγελμα και σε μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των μεταφορών, αλλά και στα δειγματοληπτικά τεστ κορονοϊού σε τουρίστες.

Στο ρεπορτάζ του “Guardian” τονίζεται ότι η Ελλάδα θα υποδεχτεί τους τουρίστες δύο εβδομάδες νωρίτερα του αναμενομένου, εξαργυρώνοντας τον “απροσδόκητα επιτυχημένο χειρισμό της πανδημίας”.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και εδώ στη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των μεταφορών για το επόμενο 5μηνο, τον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά και τα θερινά σινεμά.

“Η Ελλάδα θα επιτρέψει απευθείας ξένες τουριστικές πτήσεις από τις 15 Ιουνίου”, είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του Bloomberg, που υπογραμμίζει παράλληλα τις καλές επιδόσεις της χώρας στην καταπολέμηση του νέου κορονοϊού.

Την έναρξη της τουριστικής περιόδου προβάλλουν και οι New York Times και των διεθνών απευθείας πτήσεων προς τουριστικούς προορισμούς, ενώ σημειώνουν τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη βοήθεια προς τους επαγγελματίες του τουρισμού για την μεγάλη τους αντεπίθεση το 2021. Οι Times επίσης αναφέρουν τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και για το σχέδιο ενισχυμένης ικανότητας διαχείρισης κρούσματος στην Ελλάδα.