Ξεκινά η μεγάλη μάχη για την ταινιοθήκη του Mega

Τίτλοι τέλους έπεσαν για το κανάλι Mega στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου. Το άλλοτε ισχυρό κανάλι που άλλαξε την ιστορία της τηλεόρασης σταμάτησε να εκπέμπει μέσω Digea αφού η εταιρεία διέκοψε τη μετάδοση σήματος του καναλιού.

Το Mega εκπέμπει πλέον μόνο των συνδρομητικών καναλιών προβάλλονταν επαναλήψεις από τις σειρές του που έγραψαν εποχή. Αυτό είναι άλλωστε το μεγαλύτερο περιουσιακό του στοιχείο και αυτό που το κράτησε όλον αυτό τον καιρό.

Για τις 30 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο το δικαστήριο για την υπαγωγή του καναλιού σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Το σχετικό αίτημα είχαν καταθέσει οι τράπεζες όπου κρατούν δεσμευμένους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του καναλιού. Αν το αίτημα των τραπεζών γίνει δεκτό τότε θα ξεκινήσει και η διαδικασία αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού.

Το εμπορικό σήμερα, το αρχείο των ειδήσεων αλλά και η ταινιοθήκη του Mega θα βγουν σε πλειστηριασμό. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η μεγάλη «μάχη» θα γίνει για την ταινιοθήκη του καναλιού. Το κανάλι που θα καταφέρει να την εξασφαλίσει θα έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

 

Πηγή: dailymedia