Ιστορικό χαμηλό για την τιμή της βενζίνης: Πόσο θα πληρώνουμε την αμόλυβδη


Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών και ετών διαμορφώνεται σήμερα η τιμή χονδρικής των καυσίμων κάτι που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ακόμη χαμηλότερες τιμές στα πρατήρια τόσο αύριο Παρασκευή όσο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Είναι η πρώτη φορά που η τιμή χονδρικής πέφτει στα 0,896 ευρώ ανά λίτρο κάτι που σημαίνει ότι η τιμή λιανικής θα κινηθεί σε πολλά πρατήρια προς τα 1,2 ευρώ ποσό που δεν το έχουν δει οι καταναλωτές από τότε που οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα πήραν την ανηφόρα.

Λιγότερα από 1,2 ευρώ στην αμόλυβδη πληρώναμε μόνο στα χρόνια της δραχμής και πριν μπει η χώρα στις περιπέτειες των μνημονίων που έφεραν δραματικές αυξήσεις στους φόρους των καυσίμων. Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή χονδρικής “τσίμπησε” σήμερα περίπου δύο λεπτά αλλά μέχρι τις 30 Απριλίου που θα σταματήσει για φέτος η διάθεση του “φθηνού” πετρελαίου (σ.σ μέχρι τις 30 Απριλίου επιβάλλεται χαμηλός ειδικός φόρος κατανάλωσης 0,28 ευρώ ανά λίτρο) οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αποθηκεύσουν καύσιμο με τιμή της τάξεως των 75-77 λεπτών ανά λίτρο.