Ποιοι Επιτρέπεται Να Ψήσουν Την Κυριακή Του Πάσχα ? Αναλυτικα


Ειδικότερα, το ψήσιμο στην περίπτωση που ο πολίτης μένει σε μονοκατοικία ή σε διαμέρισμα που έχει ταράτσα δική του, ή μεγάλο μπαλκόνι με εγκατάσταση για ψησταριά, τότε το έθιμο θα πραγματοποιηθεί, αυστηρά χωρίς καλεσμένους. Δηλαδή μόνο τα μέλη της οικογένειας του …ψήστη.

Αντιθέτως το ψήσιμο του οβελία σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών, ή υπαίθριους χώρους, όπου μπορεί να έχουν πρόσβαση οι γείτονες και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες και ένοικοι διαμερισμάτων, όσον αφορά στης πολυκατοικίες, είναι δυνατόν να απαγορευθεί.

Αυτό βέβαια έχει και μια λογική, διότι σου λέει εάν βγεις στην γειτονιά ή στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας να ψήσεις το αρνάκι, όταν θα ξεκινήσει το τσακίρ κέφι ως συνήθως, επόμενο είναι να υπάρξει συνύπαρξη γειτόνων με την γνωστή ελληνική φιλοξενία για να πιει ένα κρασάκι ο γείτονας, να πάρει λίγο κοκορέτσι για την μπύρα και μια πετσούλα για το καλό … και το κακό έχει γίνει, με τις επόμενες εβδομάδες να μοιάζουν σ’ αυτή την περίπτωση, εφιαλτικές για την χώρα.

Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, φέτος ο οβελίας μάλλον θα μπει στο φούρνο με πατάτες, εκτός και εάν είστε από τους τυχερούς που διαθέτουν ιδιωτικό χώρο. Βέβαια και σ’ αυτή την περίπτωση, το γλέντι θα είναι αυστηρά οικογενειακή υπόθεση, χωρίς επισκέπτες, παρατρεχάμενους και λοιπούς συγγενείς.