Ξεχάστε τις μαζικές εξόδους το Πάσχα


Κορονοϊός: Όσοι κάνετε σκέψεις και σχέδια για έξοδο το Πάσχα σε χωριά και εξοχικά, καλύτερα θα ήταν να τα ξεχάσετε. Η απόφαση της κυβέρνησης κάθετη. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ρισκάρει και να «κλωτσήσει» όλη αυτή την μεγάλη προσπάθεια περιορισμού της νόσου του κορονοϊού – Ο covid-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα μας, με τα κρούσματα και, δυστυχώς, τους θανάτους να αυξάνονται.

Αυτό που φοβάται περισσότερο από όλα η κυβέρνηση είναι η δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι επειδή συγκρατήσαμε σε μεγάλο βαθμό την εκθετική αύξηση του ιού δεν τρέχει απολύτως τίποτα…

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τινάξει τα πάντα στον αέρα

«Το Πάσχα δεν θα φύγει κανένας για επαρχία. Εν ανάγκη θα κλείσουμε τα διόδια…». Σε αυτή την αναφορά προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», κυβερνητικό στέλεχος που έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των μέτρων για την εξάπλωση του κοροναϊού σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα που αποτελεί τη νέα μεγάλη «απειλή» στις προσπάθειες μείωσης της διασποράς του φονικού ιού.

Και είναι αλήθεια ότι αυτές είναι οι σκέψεις και οι αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου.
Δεν πρόκειται να φύγει κανείς. Αν χρειαστεί θα κλείσουν διόδια, θα δέσουν τα πλοία στα λιμάνια και θα καθηλωθούν στα αεροδρόμια όλα τα αεροσκάφη.