Εξετάζεται το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην λειτουργούν και τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ, όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφήνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην είναι ανοιχτά τις Κυριακές.

«Σέβομαι απολύτως τον κόπο των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ. Δεν θέλω να ταλαιπωρώ τον κόσμο χωρίς λόγο», είπε και προανήγγειλε την ανακοίνωση κι άλλων κλάδων (ΚΑΔ) που θα λάβουν στήριξη από την κυβέρνηση.
«Θα μάθουμε σήμερα στο Ecofin τα νέα εργαλεία που πιθανόν να έχουμε και τότε θα αποφασίσουμε», είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει σε μια εβδομάδα» και εξέφρασε την εκτίμηση πως «αν είμαστε τυχεροί θα τελειώσει αρχές Μαΐου». «Άρα δεν μπορούμε να ξοδέψουμε τα αποθέματα του κράτους αμέσως γιατί στο τέλος δεν θα έχουμε δυνάμεις», είπε.

Τέλος, αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από σήμερα έκανε λόγο για ένα «ακραίο μέτρο» που κανείς δεν ονειρευόταν, ως κυβέρνηση, να λάβει, αλλά όπως είπε «πρέπει να νικήσουμε τον ιό και να βγει η Ελλάδα νικήτρια».