Αφήγηση παραμυθιού σε παιδιά και ενήλικες με τη συγγραφέα Μάρω Αισώπου


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» φιλοξενεί με χαρά τη συγγραφέα Μάρω Αισώπου στην εκδήλωση με τίτλο «Θα σου πω ένα παραμύθι  –  Γιατί τα παραμύθια είναι για μικρούς και για μεγάλους», την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, με ελεύθερη είσοδο.

 

Στις 19:15, στο Πνευματικό Κέντρο Ενοριών Σκιάθου, η αφηγήτρια θα απευθυνθεί σε ενήλικες, μιλώντας για την παράδοση από όπου προέρχονται τα ελληνικά λαϊκά παραμύθια. Ανάμεσα στα παραμύθια θα τραγουδήσει και ανάλογα παραδοσιακά τραγούδια.

 

Νωρίτερα την ίδια μέρα, 16:30-18:00 η συγγραφέας θα αφηγηθεί παραμύθια και θα επιμεληθεί διαδραστικό εργαστήριο για παιδιά με θέμα το ελληνικό παραμύθι, στην εστία του Τοπικού Τμήματος Σκιάθου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στη συγκέντρωση του κλάδου Αστεριών (νήπια και Α΄τάξη Δημοτικού).

 

Κατά την παραμονή της στη Σκιάθο, η Μάρω Αισώπου θα επισκεφτεί και θα αφηγηθεί παραμύθια στα παιδιά της Γ΄και Δ΄τάξης Δημοτικού στο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

 

Η Μάρω Αισώπου, κατάγεται από τις Μηλιές. Γεννήθηκε στο Βόλο και έζησε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο. Εκπαιδεύτηκε στην Αμερική στην ενεργό συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση του κωφού παιδιού και δραστηριοποιήθηκε στη χώρα μας οργανώνοντας ομάδες γονέων κωφών παιδιών σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Αμπελοκήπων. Επιμελήθηκε τη μετάφραση και την έκδοση της σειράς του John Tracy Clinic για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας. Από το 2000 ασχολείται στο Βόλο με το θέατρο ως ηθοποιός και συγγραφέας. Το έργο της «Η παραπαίουσα κόρη» ανέβηκε στο Βόλο το 2009 με μεγάλη επιτυχία ενώ το 2014 το βιβλίο της «Άκου να δεις» συγκλόνισε όσους το διάβασαν. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που δε μιλάει για μάχες με υπερφυσικούς αντιπάλους και για ηρωισμούς αλλά για την αδυναμία του ατόμου να ακούσει και κατ’ επέκταση να μιλήσει. Η Μάρω Αισώπου επισκέπτεται δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, όπου αφηγείται τα παραμύθια της και συζητά με τους μαθητές. Από το 2014 συνεργάζεται με το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου ως παραμυθού στα δημιουργικά εργαστήριά του.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας -Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Hellenic Seaways και Philian Hotels & Resorts για την ευγενική χορηγία τους στη μετακίνηση και διαμονή της συγγραφέα αντίστοιχα.