Η «πανούργα» Μέγκαν Μαρκλ: Πώς έφτασε να κάνει τον Χάρι «έκπτωτο» πρίγκιπα


Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι πήραν χθες μια τολμηρή απόφαση την οποία είχαν στο μυαλό τους καιρό όπως φαίνεται.

Αποφάσισαν να πάρουν τον γιο τους και να φύγουν από το παλάτι και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Από την αρχή η αντισυμβατική Αμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ φαινόταν ότι δεν «κολλάει» στη βασιλική οικογένεια.

Παραήταν συνηθισμένη στην καλή ζωή για να ξεσυνηθίσει και να προσαρμοστεί σε μια ζωή γεμάτη περιορισμούς και υποχρεώσεις.

Η ίδια φορούσε διαρκώς το καλό της χαμόγελο, πραγματικά φαινόταν πολύ ευτυχισμένη, βέβαια ηθοποιός είναι, μπορούσε να υποδυθεί την ευτυχισμένη δημοσίως.

Ωστόσο, δεν τα βάζεις με τα βρετανικά ταμπλόιντς που κατασπαράζουν όλους όσους βάλουν στο μάτι.

Και τη Μέγκαν την έβαλαν στο μάτι από νωρίς.

Ποια είναι αυτή η Αμερικανίδα που ήρθε να μας πάρει τον περιζήτητο πρίγκιπα; Γιατί δεν παντρεύτηκε ένα καλό κορίτσι από τη Βρετανία και πήρε μια χωρισμένη που είναι και μεγαλύτερη από εκείνον;

Τι μέλλον θα έχει αυτό το ζευγάρι;

Η επίθεση κατά της Μέγκαν ήταν τεράστια από την αρχή. Ο Χάρι γνώριζε καλά ότι θα συμβεί αυτό.

Ωστόσο θεώρησε ότι θα μπορούσε να το χειριστεί. Φαίνεται πως το χειρίστηκε λάθος, αφού δεν βαράς μπουνιά στο μαχαίρι. Τους πρώτους κιόλας μήνες επιτέθηκε στα ΜΜΕ επειδή «κακοποιούσαν» την αγαπημένη του. Όμως έτσι εξόργισαν τα αδίστακτα βρετανικά ΜΜΕ και έδωσε τροφή σε έναν σκληρό πόλεμο.

Σε αυτό βοήθησε και η Μέγκαν με όλη αυτή την ιστορία με τον πατέρα της που σχεδόν «κατέστρεψε» τον βασιλικό της γάμο. Το όνειρο που παραλίγο να γίνει εφιάλτης, ωστόσο δεν γλίτωσε τον διασυρμό ούτε η ίδια ούτε το παλάτι.

Λίγους μήνες αργότερα, προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα ανακοινώνοντας το πρώτο τους παιδί. Το κατάφεραν για λίγους μήνες, ωστόσο η απόφαση να μην δείξουν τον μικρό αμέσως μετά τη γέννησή του όπως είθισται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά και να μην ανακοινώσουν καν το πότε έμπαινε σε διαδικασία τοκετού η Μέγκαν, δυσαρέστησε τους φαν της βασιλικής οικογένειας και τα ΜΜΕ που πήραν φόρα.

Το κερασάκι στην τούρτα η κλειστή βάπτιση του Άρτσι, από την οποία έδωσαν μόνο ελάχιστες φωτογραφίες.

Και το αποκορύφωμα ήταν οι χλιδάτες διακοπές του ζεύγους το καλοκαίρι με ιδιωτικό τζετ. Εκεί η επίθεση έφτασε στο απροχώρητο και η Μέγκαν έσπασε. Κάπου εκεί πρέπει να έδωσε τελεσίγραφο στον Χάρι ότι «εγώ δεν πρόκειται να ζήσω έτσι». Για να προετοιμάσουν το έδαφος για την αποχώρησή τους, εκμεταλλεύτηκαν ένα ταξίδι στην Αφρική για να δώσουν συνεντεύξεις για τα προσωπικά τους, όπου η Μέγκαν δάκρυσε και παραδέχτηκε για πρώτη φορά: «Δεν είμαι καλά, δεν περνάω καλά». Ο Χάρι από την πλευρά έκανε επίθεση και πάλι στα ΜΜΕ παρομοιάζοντας την επίθεση προς τη Μέγκαν με την επίθεση που είχε γίνει στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μάλιστα το ζευγάρι έκανε μηνύσεις στη Mail Online, για ένα γράμμα της Μέγκαν προς τον πατέρα της που είχε δημοσιεύσει χωρίς τη συναίνεσή της.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φτάσαμε στους έξι μήνες άδειας από τα βασιλικά τους καθήκοντα και η εξαφάνισή τους από την Αγγλία για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η επιλογή τους να πάνε στον Καναδά δεν ήταν τυχαία, καθώς αυτό το μέρος θεωρεί η Μέγκαν σπίτι της.

Και προφανώς ήθελε να δείξει στον Χάρι ότι θα μπορέσουν να ζήσουν όμορφα εκεί.

Κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να συμβεί. Άλλωστε ο Χάρι είναι μεγαλωμένος σε έναν άλλο κόσμο και η Μέγκαν σε έναν εντελώς διαφορετικό.

Όσο και αν προσπαθήσει να τον «ξεριζώσει» από την οικογένειά του είναι ένα παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.

Τώρα λοιπόν η ερώτηση αντιστρέφεται: Πόσο θα αντέξει ο Χάρι τη νέα του ζωή ως… έκπτωτος πρίγκιπας; Είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την απογοήτευση του κόσμου που έχει πληγωθεί πολύ από αυτή την απόφασή του;

Γιατί εκτός από τα βρετανικά ΜΜΕ υπάρχουν και οι φαν της βασιλικής οικογένειας, χάρις στους οποίους υπάρχουν και χάρις στα ΜΜΕ «πουλάνε» τη ζωή τους και κερδίζουν εκατομμύρια.

 

Φωτογραφίες: Reuters

thetoc.gr