Ο Σκιαθίτης Σταμέλος Σταμάτης στο Εκτελεστικό Γραφείο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.


Το τριήμερο 4-6/10 διεξήχθη το  12ου Τακτικό συνέδριο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. το οποίο εξέλεξε νέο πρόεδρο της οργάνωσης καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Παύλος Μαρινάκης με ποσοστό 87%.

Την Τρίτη 15/10 ο νέος Πρόεδρος ανακοίνωσε το Εκτελεστικό γραφείο, το όργανο που θα διοικεί την οργάνωση την επόμενη τριετία.

Ανάμεσα στα πρόσωπα του νέου Εκτελεστικού Γραφείου βρίσκεται ένα δικό μας παιδί, ο Σταμέλος Σταμάτης, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρωτή Γραμματέα ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, ρόλο ιδιαίτερα σημαντικό στην επόμενη μέρα της οργάνωσης καθώς πλέον μετά τα πρόσφατα νομοσχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα ιδρύματα πλην ενός γίνονται πανεπιστήμια, συνεπώς ο ρόλος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ αποκτά νέα και μαζικότερη διάσταση.

Σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη για την τιμή να μου αναθέσει τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Γραμματέα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η διαδρομή μου στην οργάνωση ξεκίνησε το 2011 με την είσοδο μου στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ εν μέσω καταλήψεων για το νόμο Διαμαντοπούλου. Από τότε μεσολάβησαν πολλές νικηφόρες εκλογικές και ιδεολογικές μάχες σε επίπεδο τμήματος, σχολής και πόλης αλλά και δύσκολες στιγμές. Προτεραιότητα μας πάντα ήταν το κοινό και όχι μόνο το παραταξιακό καλό. Σταδιακά και με ομαδική δουλειά πολλών ανθρώπων καταφέραμε να δημιουργήσουμε το δικό μας ιδιαίτερο στίγμα ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πολυτεχνικής ΑΠΘ.

Αναλαμβάνοντας Υπεύθυνος ΔΑΠ ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, καταφέραμε την δεύτερη αυτοδυναμία στα χρονικά της οργάνωσης γεγονός που έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα πως παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο φοιτητικός συνδικαλισμός, παρά την απαξίωση και τον κοκκινομαυρο φασισμό εμείς ήμασταν, είμαστε, και θα μείνουμε σταθεροί στις αξίες και στα ιδανικά μας!

Δεσμεύομαι να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις από την νέα μου θέση να συντελέσω στην επίτευξη του βέλτιστου δυνατού αποτελέσματος πρώτα απ’ όλα προς όφελος του σύγχρονου δημόσιου πανεπιστημίου που αξίζει και έχει ανάγκη η χώρα μας και κατ’ επέκταση για την ιδεολογική και οργανωτική ενδυνάμωση της παράταξη μας, της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ σε όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Με οδηγό το όραμα του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, θα τιμήσω την εμπιστοσύνη του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στο μέγιστο βαθμό.

Είναι χρέος μας να οδηγήσουμε το πιο ζωντανό κομμάτι της ΟΝΝΕΔ σε ακόμα πιο μεγάλες νίκες!

Συγχαρητήρια σε όλο το Εκτελεστικό Γραφείο, καλή δύναμη σε όλους μας.»