«Μαγνήτης» τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου στη Μαγνησία.

Τα χωριά στη Μαγνησία φοράνε τα «καλά» τους, και όλοι θα υποδεχθούν το Πάσχα του καλοκαιριού σε πλατείες με πανηγύρια.
Η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του καλοκαιριού δεν είναι άλλη από την Κοίμηση της Θεοτόκου, που γιορτάζεται στις αφιερωμένες στο όνομα της εκκλησίες. Μεγάλες εκκλησίες και ξωκλήσια σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας στολίζονται, οι εικόνες γεμίζουν λουλούδια και οι πιστοί σπεύδουν να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας.
Στον Βόλο το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η Ευαγγελίστρια στη Νέα Ιωνία, ενώ την Κοίμηση της Θεοτόκου πανηγυρίζουν, επίσης, ιεροί ναοί στις Αλυκές, στην Ευξεινούπολη, στα Καλά Νερά, στα Κανάλια, στη Μακρινίτσα, στη Μηλίνα, στην Ξυνόβρυση, στον Πτελεό, στο Βελεστίνο, στον Λόφο Επισκοπής, στον Δρυμώνα, στο Προμύρι, στο Ξουρίχτι και στο Μετόχι Αργαλαστής.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά θρησκευτικά πανηγύρια πραγματοποιείται τον 15Αύγουστο στην Ευξεινούπολη, ενώ το αντίστοιχο στο Μοναστήρι Άνω Ξενιάς στον Αλμυρό, προσελκύει εκατοντάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα.
Στον Δήμο Αλοννήσου τον Δεκαπενταύγουστο πραγματοποιείται πανηγύρι στην Παλιά Χώρα όπου γίνεται αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου και προσφέρονται γλυκά κεράσματα και γίδα με μακαρόνια, σύμφωνα με τα έθιμα αιώνων

Στον Δήμο Αργαλαστής τον 15Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί πανηγύρι στη γραφική Παναγία της Ξυνόβρυσης και στο Μετόχι.
Στον Δήμο Πτελεού τιμάται τον 15 Αύγουστο η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Πτελεό, ενώ ανάλογο πανηγύρι τελείται στον οικισμό της Γαύριανης με παραδοσιακή μουσική και γίδα βραστή.
Στη Σκιάθο γιορτάζει στις 15 Αυγούστου η Μονή του Ευαγγελισμού και η Παναγία Καρδάση στο Κάστρο. Στη Σκόπελο παράλληλα διοργανώνεται πανηγύρι τον 15Αύγουστο στη Γλώσσα.
Στη Μακρινίτσα, πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον 15Αύγουστο πανηγύρι με ορχήστρα στην κεντρική πλατεία, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις διοργανώνονται στο Τρίκερι.

Κύκλος εκδηλώσεων με Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις
Ακόμα ένας κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων, αφιερωμένος στην Παναγία, πραγματοποιείται και φέτος στη διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου από τον φορέα πολιτισμού της τοπικής Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός».
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις άρχισαν από τον Άγιο Βλάσιο και συμμετέχουν εκλεκτά τοπικά μουσικά σχήματα, ενώ συνοδεύουν την ακολουθία του Μικρού και Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος της Παναγίας, που θα τελέσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Σήμερα Τετάρτη 7/8/2019, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βελίκας Αγιάς, Πέμπτη 8/8/2019, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, Κυριακή 11/8/2019, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Αλυκών, Δευτέρα 12/8/2019, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσης, Τρίτη 13/8/2019, στις 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας.