Ξήλωσε τον αρχιφύλακα της Ακρόπολης η Λίνα Μενδώνη


Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη αντικαθίσταται ο αρχιφύλακας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Η αντικατάστασή του κρίθηκε επιβεβλημένη, διότι από τον Μάρτιο 2019 ως σήμερα εκτελεί παράλληλα τα καθήκοντα του αρχιφύλακα και συγχρόνως του διαχειριστή των εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου. Άρα είναι ελέγχων και ελεγχόμενος.

Με γνώμονα την τήρηση της αρχής της νομιμότητας και των σχετικών διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα οι ιδιότητες του αρχιφύλακα και διαχειριστή στο αυτό πρόσωπο αντίκεινται σε κάθε έννοια ηθικής και δικαίου.

Πριν από λίγες ημέρες, η πρώτη απόφαση της Υπουργού ήταν να εγκατασταθεί γιατρός στον ιερό βράχο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει γιατρός-οπλίτης και νοσηλευτής από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο κέντρο πληροφόρησης, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και στο παλιό μουσείο της Ακρόπολης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντές νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τρίτη, Πέμπτη και Σαββατοκύριακα ποδηλάτες με εξοπλισμό του Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν μπουκαλάκια με νερό. Υπάρχει επίσης μόνιμα παρκαρισμένο ασθενοφόρο για την περίπτωση έκτακτης διακομιδής.