Μητσοτάκης: Μου δώσατε μεγάλη και ισχυρή εντολή τετραετίας


«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και θα δουλέψω σκληρά για να πείσω και όλους τους συμπολίτες μας που δεν μας ψήφισαν ότι θα είμαι δίπλα σε όλους», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.

«Δεν εκφράστηκε απλά η θέληση να κλείσει ένα κύκλος επώδυνος για την πατρίδα. Εκφράστηκε κάτι πολύ παραπάνω. Η ανάγκη να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Νιώθω σήμερα την ανάγκη να απευθυνθώ στους Έλληνες του εξωτερικού. Σας ζητώ να έχετε το βλέμμα σας και την καρδιά σας στην Ελλάδα», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Οι Eλληνες αξίζουμε καλύτερα και είμαστε εδώ για να το αποδείξουμε και στην πράξη είπε και επανέλαβε την δέσμευσή του για την μείωση των φόρων και την λειτουργία ενός πιο αποτελεσματικού κράτους. Τέλος ευχαρίστησε την οικογενειά του από την οποία όπως είπε αντλεί δύναμη.

“Ξανακάναμε τη ΝΔ μεγάλη παράταξη, για κάθε ελληνίδα και καθε έλληνα. Χρέος μας να ενώσουμε τους Ελληνες. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στο κόμμα, στα στελέχη, στους αγωνιστές. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και στους συμπολίτες που μας εμπιστεύθηκαν για πρώτη φορά. Το βάρος της ευθύνης είναι μεγαλο, το αναλαμβάνω με απόλυτη αίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης της χώρας. Είναι μια σπουδαία στιγμή για εμένα προσωπικά, η δικαίωση ενός αγώνα που ξεκίνησε πριν 3,5 χρόνια” ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε εν συνεχεία έξω από τα γραφεία της Πειραιώς.

Και πρόσθεσε:

“Ευχαριστώ την ομάδα που με υποστηριξε. Θα συνεχίσω με την ίδια σεμνότητα και την ίδια εργατικότητα. Θέλω να δώσω τη δυναότητα στα πιαιδιά που έχουν φύγει στο εξωτερικό να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Μου δώσατε μια μεγάλη και ισχυρή εντολή. Μου δώσατε ισχυρή εντολή τετραετίας με αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτην την ισχυρή εντολή θα την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερη δυνατό τρόπο. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι νίκη της Ελλάδας. Μια νέα ημέρα ξημερώνει για την πατρίδα μας”.

Φωτο: Reuters