Στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας: Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους


Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Ζάππειο προκειμένου να χαιρετήσει τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Με την Έφη Αχτσιόγλου στο πλευρό του ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση προκειμένου να κάνει τις δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Ζάππειο προκειμένου να χαιρετήσει τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Με την Έφη Αχτσιόγλου στο πλευρό του ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση προκειμένου να κάνει τις δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα. Με αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε την ομιλία του ως απερχόμενος πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απόλυτα σεβαστή, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Στη δημοκρατία η εναλλαγή στη διακυβέρνηση αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Θα υποδεχτώ αύριο τον κ. Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου, δεν θα επαναλάβω ότι έκαναν οι αντίπαλοί μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός, από τη θέση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για να το αποτρέψει, εκδηλώσεις ρεβανσισμού απέναντι στις κοινωνικές κατακτήσεις δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η Ελλάδα που παραδίδουμε στη νέα κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε.

Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρή. Το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ι, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί.

Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Θα δουλέψουμε δε σκληρά, και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε η νίκη της ΝΔ να αποδειχθεί και πρόσκαιρη. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Παραδίδουμε μια χώρα ελεύθερη ξανά, με 37 δισ. στα ταμεια, με χαμηλότερα επιτόκια και κύρος σε διεθνές επίπεδο.

Πήραμε δύσκολες αποφάσεις και με βαρύ κόστος το οποίο σήμερα πληρώνουμε.

Το εκλογικό αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολύ πάλεψαν. Θα προσπαθήσουμε η ήττα αυτή να ειναι και πρόσκαιρη.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι το 2015 πήραμε δάνειο από τους δηοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες που μας έδωσαν 35% και μας έφεραν στην κυβέρνηση για να σταματήσουμε την πολιτική των μνημονίων.

Πιστεύω ότι τα καταφέραμε, γιατί βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια.

Δεν μπορέσαμε να μεγαλώσουμε το κόμμα μας. Ίσως αυτή να είναι μια από τις βασικές αιτιες του εκλογικού αποτελέσματος. Σήμερα, μεγάλο μέρος των πολιτών αυτών μας δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του, μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης. Αυτό δεν είναι δάνειο, είναι εντολή μετασχηματισμού μας, σε μια μεγάλη παράταξη, σε ένα μεγάλο σύγχρονο προοδευτικό κίνημα, με ισχυρους δεσμούς με την κοινωνία.

Θέλω να υποσχεθώ ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είμαστε παρόντες για να υπεραπιστούμε τα δικαιώματα των ανθρώπων του μόχθου, των αδυνάμων και θα προετοιμαστούμε ώστε πιο ώριμοι θα επιστρέψουμε στην κυβέρνηση όταν έρθει η ώρα.

Σήμερα κλείνει ένας κύκλος. Θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα. Θα αναλάβω τις ευθύνες που μου αναλογούν.

Στη ζωή μου και στην πολίτική μου διαδρομή έχω μάθει να παλευω. ¨Οποιος δε αγωνίζεται δεν κάνει λάθη.

Από αύριο θα είμαστε εδώ πιο δυνατοί.