Εκλογές 2019: Η ΔΗΜΑΡ συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ


Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συμπορευτεί στις ερχόμενες εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά.Η Κεντρική Επιτροπή της με ψήφους 30 υπέρ και 3 κατά, επισημοποίησε το… γάμο με το κυβερνών κόμμα και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος συναντά τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ΔΗΜΑΡ, σε συνέχεια της συμπόρευσής της με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με την Προοδευτική Συμμαχία που σχηματίζεται ενόψει των ευρωεκλογών.

Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ ελήφθη λίγες ώρες πριν από την έναρξη, στις 18:00 το απόγευμα, της πανελλαδικής συνάντησης για μια μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου θα μιλήσει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Πριν πάει στο Γαλάτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα… περάσει από τη Βουλή και θα συναντηθεί στο γραφείο του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Κατά πληροφορίες, στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, θα συνοδεύουν τον Θανάση Θεοχαρόπουλο οι: Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, ο γραμματέας της ΚΕ Στέργιος Καλπάκης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Τζένη Αρσένη, Γιάννης Αργυρός, Γιώργος Παπαβασιλόπουλος.

Στην ανακοίνωσή της μετά την απόφαση να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις με το κυβερνών κόμμα «όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία. Θεωρούμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων.

Η συνεργασία αυτή θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Οι πολιτικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ θα εκφράζονται με αυθεντικό τρόπο, μέσω της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με το δικό της διακριτό πλαίσιο θέσεων θα έχει θετική συμβολή στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να συντελεστεί στη χώρα μια πραγματικά προοδευτική αλλαγή με σύγχρονο, ρεαλιστικό, μεταρρυθμιστικό σχέδιο.=

Η προγραμματική συμφωνία αποτελεί την βάση αυτής της συνεργασίας. Θα υπάρξει, επίσης, κοινή εκλογική επιτροπή η οποία θα έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την διεύθυνση του εκλογικού σχήματος και προφανώς η δυνατότητα παρουσίας υποψηφίων από τη ΔΗΜΑΡ τόσο για το ευρωψηφοδέλτιο των επικείμενων ευρωεκλογών όσο και για όλα τα ψηφοδέλτια της χώρας στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Συνάντηση Τσίπρα-Θεοχαρόπουλου στη Βουλή

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, θα έχει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η συνάντηση – που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή – έρχεται μετά την απόφαση που έλαβε νωρίτερα το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία.