ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΣ ΣΤΟ ΞΑΝΕΜΟ

Εντονα παράπονα για δυσοσμία σε Αγ. Ελένη, Μπανάνα και Αμπελάκια από επισκέπτες και κατοίκους γίνονται τις τελευταίες ημέρες, η οποία προέρχεται πιθανά από τον Βιολογικό του Δήμου ή ίσως και από άλλους Βιολογικούς ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής.
Κάτοικοι της περιοχης λένε ότι το πρόβλημα παρατηρείται πιο έντονα κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες καθημερινά.
Το φαινόμενο έχει αναφερθεί κυρίως από σκάφη που περνούν από τη θαλάσσια περιοχή αυτή και κάνουν λόγο για μια κατάσταση που δεν υποφέρεται.
Επίσης ένα άλλο φαινόμενο παρατηρήθηκε πριν το Ξανεμο στην περιοχή του παλιού λατομείου, στο σημείο που βρίσκεται η έξοδος του αγωγού από το εργοστάσιο του Βιολογικού προς τη θάλασσα, με την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων αφρού.
Και εκεί επίσης υπάρχει έντονη δυσοσμία τις τελευταιες ημέρες που κυρίως παρατηρείται το απόγευμα που επιστρέφουν τα καΐκια προς το λιμάνι, ενώ οι επαγγελματίες επιβεβαιώνουν τον «αφρό» λέγοντας μάλιστα ότι είχε αρκετά καλοκαίρια να εμφανιστεί.
Καλούμε τους υπεύθυνους, εφόσον τα προβλήματα προέρχονται από τους Βιολογικους, να κάνουν αμεσα τεχνική παρέμβαση διότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό για τη δημόσια υγεία και την προστασία της θάλασσας, αλλά και για την προστασία του τουριστικού κύρους του νησιού.
ΧΤ