Ο πρίγκιπας Xάρι και η Μέγκαν Μάρκλ δεν θα έχουν την κηδεμονία του παιδιού τους

Μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών περί εγκυμοσύνης της Μέγκαν Μαρκλ, το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το πριγκιπικό ζεύγος περιμένει το πρώτο του παιδί το οποίο πρόκειται να γεννηθεί την άνοιξη.

Αυτό που οι περισσότεροι αγνοούν και που προκαλεί μεγάλη εντύπωση και πολλά ερωτηματικά, είναι ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα έχουν την πλήρη κηδεμονία του παιδιού τους.

Όπως εξήγησε η ειδική σε ζητήματα που παλατιού, Marlene Koenig αυτή που θα έχει την πλήρη κηδεμονία δεν είναι άλλη από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ωστόσο αυτό δεν οφείλεται στην… ανευθυνότητα των νέων γονιών, αφού το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Δημοσίευμα του independent.co.uk, αναφέρει πως ο λόγος είναι ένας περίεργος νόμος που συντάχθηκε πριν από τρεις περίπου αιώνες.

Όλα ξεκίνησαν το 1717 από τον βασιλιά Γεώργιο Α΄. «Ο Γεώργιος Α΄ δεν είχε καλές σχέσεις με τον γιο του, τον μελλοντικό Γεώργιο Β΄. Νομίζω πως η διαφωνία ξεκίνησε όταν ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας (Γεώργιος Β΄) δεν δέχθηκε να βαφτίσει τον γιο του το πρόσωπο που του είχε επιλέξει ο βασιλιάς. Έτσι ο Γεώργιος Α′ πήγε στο Κοινοβούλιο και τους ζήτησε να σκεφτούν κάτι για να μπορέσει να περάσει το δικό του», τόνισε χαρακτηριστικά η Marlene Koenig.

Σύμφωνα με την Koenig, το 1772 εκδόθηκε βασιλικό διάταγμα που ρυθμίζει τα θέματα κηδεμονίας των παιδιών της βασιλικής οικογένειας. Το συγκεκριμένο διάταγμα αναγνωρίζει ως νόμιμο προνόμιο του βασιλιά να φροντίζει για τον γάμο και την εκπαίδευση των παιδιών της βασιλικής οικογένειας, των εγγονιών, αλλά και των πιθανών διαδόχων του θρόνου.

 

 

ant1news