Η απάντηση δημοσιεύματος από την ΔΕΥΑΣ


Πρόκειται για κινδυνολογικό δημοσίευμα, που προκαλεί πανικό και σύγχυση. Ο τίτλος αναφέρεται ως να συμβαίνει τώρα το περιστατικό, ενώ η διαπίστωση αυτή στην πραγματικότητα αφορά μετρηθείσες τιμές υδραργύρου τον Αύγουστο του έτους 2014, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τις σημερινές, οι οποίες είναι οι αναμενόμενες για την εποχή και λίγο πάνω από τα όρια που θέτει η νομοθεσία για το πόσιμο νερό.
 Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πρόβλημα πραγματικό μεν και γνωστό σε όλους, που όμως δεν δικαιολογεί μεγάλους και ηχηρούς τίτλους που προκαλούν ανησυχία και φόβο (ΣΟΚ κλπ). Αν διαβάσει κανείς το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, θα διαπιστώσει την αναντιστοιχία με τον τίτλο του. Δεν  αναφέρεται στο τι συμβαίνει τώρα, αλλά στην τελευταία δεκαετία (!) και στις έρευνες που διενεργούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η ΔΕΥΑΣ παρακολουθεί  με τακτικές μετρήσεις όλες τις παραμέτρους του νερού της Σκιάθου και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και ενημέρωσης των πολιτών.
Ζητούμε, συνεπώς, από τα μέσα ενημέρωσης, να μην διασπείρουν “ειδήσεις” που επιφέρουν τρόμο στους πολίτες, αλλά να προσεγγίζουν τα θέματα αυτά με την απαιτούμενη υπευθυνότητα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η είδηση είναι η επιστημονική έρευνα που διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη χρηματοδότηση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη της ΔΕΥΑΣ, για τον μηχανισμό εμφάνισης του υδραργύρου στο νερό του πηγαδιού της Φτελιάς. Είναι κρίμα η συζήτηση να παρεκκλίνει από τον πραγματικό στόχο εξαιτίας ενός άστοχου τίτλου.
Επιφυλασσόμενοι για όποιο νόμιμο δικαίωμά μας με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, παρακαλούμε για τη δημοσίευση του παρόντος.